Criza are efecte adverse: 1 din 2 romani este MULTUMIT de viata lui

01-03-2011 14:47


Oameni satisfacuti

Starea de "nemultumire sociala" acuzata de clasa politica si de liderii sindicali este contrazisa de cel mai recent Eurobarometru. Datele arata ca 46% dintre romani sunt multumiti de traiul lor.

Desi sunt putini cei care cred ca ne va fi mai bine si ca economia nationala se va imbunatati in 2010 (14%), aproape jumatate dintre romani sunt multumiti de viata lor.

Datele apar in Eurobarometrul 74 realizat in Romania de Centrul pentru Studierea Opiniei si Pietei (CSOP), scrie Mediafax.

Daca ar fi sa ne comparam cu restul Uniunii Europene, am putea spune ca suntem chiar pesimisti. In tarile comunitare media de satisfactie este de 78%.

Cei mai fericiti sunt nordicii, iar mai pesimisti decat noi sunt doar portughezii si vecinii bulgari.

La oras multumirea e mai mare

Astfel, 54% din romanii din marile orase sunt multumiti de propria viata, in timp ce procentul in mediul rural este de 39%.

Eurobarometrul arata in schimb ca pe parcursul anului 2010 s-a accentuat aprecierea negativa privind situatia economiei romanesti, procentul celor care o considera "destul de proasta sau foarte proasta" crescand de la 90% in primavara lui 2010 la 94% in toamna lui 2010.

Nemtii au trecut de la agonie la extaz

Daca 70% din cetatenii statelor UE au o parere proasta sau foarte proasta fata de situatia actuala a economiei lor nationale, germanii sunt la polul opus. Acestia au facut un salt spectaculos din primavara lui 2010, cand 62% sustineau ca economia le merge prost si foarte prost, in toamna aceluiasi an, cand 68% din germani spun ca economia merge bine.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO