Cel mai bine platit bugetar va primi 12 salarii minime pe economie

27-08-2009 00:00

Legea unica de salarizare a bugetarilor a suferit joi o modificare importanta: raportul dintre cea mai mica leafa de bugetar si cea mai mare nu va fi cum s-a anuntat, de 1 la 15, ci de 1 la 12.

 

Mai exact, cel mai bine platit bugetar din Romania va urma sa primeasca maximum 12 salarii minime pe economie.

"Asta inseamna ca presedintele va avea 12, iar toate functiile care se afla intre 8,1 si 15 sa fie contractate intre 8,1 si 12," explica Bogdan Hossu, presedinte CNS "Cartel Alfa".

Primele discutii intre guvernanti si sindicate au inceput dimineata la Ministerul Finantelor, pe tema Legii unice de salarizare a bugetarilor. In afara de micsorarea ecartului dintre cel mai mare si cel mai mic salariu, s-au propus si modificari ale coeficientilor din grila de salarizare, propuneri care sunt acum analizate.

Dupa-amiaza, discutiile s-au mutat la Ministerul Muncii pentru un alt subiect spinos: intentia autoritatilor de a trimite toti bugetarii in concediu fara plata timp de 10 zile, in perioada septembrie-noiembrie.

Sindicatele se opun insa vehement actului normativ pregatit de Guvern si care va face parte din pachetul pentru care Executivul isi va asuma rapunderea in fata Parlamentului.


VIDEO PROTVPLUS.RO