Alimentele nu s-au ieftinit cu 30%, desi Codul de bune practici este lege


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 13:19
Data publicarii: Marti 06 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

"Alimentele se vor ieftini si cu 30% de la 1 aprilie". Aceste vorbe frumoase pe care ni le-au spus atat guvernantii, cat si producatorii, s-au dovedit a fi doar o mare pacaleala.

Codul de Bune Practici a devenit o lege care nu se aplica si nu produce efectele pe care abia le asteptam. Ba mai mult, cei din Ministerul Agriculturii spun ca, de Paste, unele produse chiar s-au scumpit.

In mod nefiresc, nici vorba de ieftiniri, cu toate ca au trecut sase luni de la acest anunt. Desi a fost publicata in Monitorul Oficial, legea care elimina taxele impuse producatorilor ce vor sa isi vanda marfa in magazine nu se aplica.

Comerciantii spun insa altceva. De fapt, un adevarat cerc vicios face ca legea sa nu functioneze. Totul pleaca de la termenele de plata. Astfel, daca inainte un producator primea in maximum 90 de zile banii pentru vinul livrat magazinului, acum trebuie sa ii incaseze in 31 de zile. Dar producatorii nu vor sa perceapa penalizari retailerului pentru ca, pe de o parte Fiscul va impozita aceste castiguri, iar pe de alta, magazinul ameninta producatorii ca va apela la importuri.

Unsprezece taxe reclamau producatorii ca trebuie sa plateasca in magazine.

 

Mielul romanesc mai sanatos decat cel din Australia sau Noua Zeelanda
Si in oras poti manca sanatos!
Taxa pe fast-food
VIDEO PROTVPLUS.RO