Curajul fenomenal al unui adolescent orfan l-a transformat in erou national, in Nepal. Cum a salvat vietile a 55 de copii

Ultima actualizare: 05-05-2015 07:02
cutremur Nepal

Bilantul tragic al cutremurului din Nepal a ajuns la 6.621 de morti, iar dupa o saptamana de cautari printre ruine, guvernul a exclus sansele de a mai gasi supravietuitori.

In fata dezastrului, nepalezii s-au mobilizat exemplar pentru a-si ajuta semenii, chiar inainte de interventia echipelor de salvare, astfel ca multi oameni au fost salvati la timp de sub daramaturi.

Ishwor Ghimire, un adolescent orfan de 19 ani, este unul dintre cei al caror eroism a salvat viata multora. In timp ce pamantul de sub el era zguduit de cutremurul cu magnitudine de 7.8 pe scara Richter, Ghumire nu si-a pierdut cumpatul si a scos 55 de copii din orfelinatul in care se prabusea, directionandu-i spre iesiri.

"Toti se panicasera, tipau si plangeau. Le-am cerut tuturor sa ma urmeze spre iesirea din cladire. Pamantul inca se cutremura, dar eu fugeam de colo-colo sa duc copiii spre un loc sigur", a povestit tanarul pentru publicatia mic.com.

Insa greul abia incepe pentru Ishwor si ceilalti orfani. Ramasi fara un acoperis deasupra capului, au incercat sa se adaposteasca intr-o biserica, apoi intr-un adapost improvizat: "Este un fel de cort, dar nu ne tine de cald", a marturisit adolescentul.

Povestea lui Ishwor Ghimire, devenit acum erou national in Nepal, este cat se poate de impresionanta: baiatul a ajuns in orfelinat la varsta de patru ani. In 2013, a obtinut o bursa la o scoala din Australia, iar astazi ofera consiliere altor orfani care isi doresc sa mearga la facultate.

Pentru el, dar si pentru ceilalti copiii loviti atat de dur de soarta, a fost infiintat un cont de donatii in care s-au strans deja peste 350.000 de dolari. Banii vor fi folositi la construirea unui nou adapost si pentru a-i ajuta pe copii sa mearga la scoala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO