The Independent: Secretul "murdar" ascuns de cativa producatori de sampoane

Ultima actualizare: 08-11-2013 07:16
sampon

 Unele companii care produc sampon ascund un secret "murdar", scrie The Independent.

Sursa citata precizeaza ca unele companii afirma ca folosesc uleiuri naturale in producerea lor,dar continutul se bazeaza pe sulfat de sodiu si alti detergenti daunatori pentru curatare. In timp ce acestea genereaza o spuma groasa pentru curatearea parului,ele pot dauna grav sanatatii scalpului, prin senzastia de "uscaciune" dar si cea de decolorare a firului de par. In acest fel cheltuim o avere pe sampoane si nu facem altceva decat sa facem rau sanatatii noastre.

Aceasta problema cu care ne confrutam este binecunoscuta de catre profesionistii in ingrijirea parului, precum Chaz Dean. Acesta a afirmat ca este total neumultumit de produsele de curatare a parului, de asemenea afrima ca a obosit sa-si vada clientii nemultumiti de rezultatele negative pe care le ofera sampoanele. Din aceasta cauza, persoanele care obisnuiau sa apeleze la saloanele de infrumusetare refuza sa mai vina, acuzand profesionalismul stilistilor in detrimentul sampoanelor. Este dovedit clinic faptul ca dupa spalarea parului cu sampon acesta ramane uscat si lipsit de viata, iar pentru combaterea acestei probleme companiile au adus pe piata alte metode de combatere precum balsamuri, spray-uri, geluri si alte produse care nu fac altceva decat sa degardeze firul de par. De aici rezulta o pierdere enorma de bani si sanatate.

"The Independent", in urma unei cercetari, a concluzionat faptul ca am putea economisi in jur de 150 de euro pe an, bani pe care il chetuim pe produsele de curatare a parului.

Multe femei au renuntat la sampon, in detrimentul produselor naturale de curatare. De exemplu, un astfel de produs natural il reprezinta bicarbonatul de sodiu. O lingura de bicarbonat la o cana de apa e de ajuns pentru a curata in totalitate parul. La dus se umezeste scalpul, se aplica bicarbonatul amestecat precedent intr-o cana de apa, si se procedeaza la fel ca in cazul samponului. Se lasa cateva minute pentru ca acesta sa actioneze iar apoi se clateste.

De asemenea, si otetul de mere este un produs la fel de bun si de eficient in curatarea naturala a parului. Functioneaza ca un balsam natural,descurca parul, sigileaza cutele si ajuta la echilibrarea Ph-ului parului. Acesta se aplica la fel ca in cazului bicarbonatului de sodiu, o lingura de otet la o cana de apa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO