Sedintele la psiholog, un real ajutor pentru femeile care trec prin fertilizarea in vitro

Dată publicare: 16-01-2013 11:05
Dată actualizare: 19-01-2013 07:05


Ati inceput procedurile de fertilizare in vitro? Ca sa aiba succes, mergeti si la psiholog pe langa vizitele regulate la medic. Aceasta deoarece se stie ca reducerea stresului in timpul procedurilor contribuie la obtinerea unei sarcini.

Renuntati la tigari cu trei luni inainte de orice procedura de fertilizare in vitro.

"Nicotina duce la spasme pe toate vasele mici, pe capilare si ovarele si foliculii sunt vascularizati mai slab. Volumul de sange care ajunge la celule este mai mic, deci calitate ovocitelor este mai sclaba, urmarind o calitate mai slaba a embrionului", spune Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog.

In plus, embrionul odata format in laborator are sanse mici de a se fixa pe uter. Medicii cu experienta va recomanda sa nu va luati concediu in timpul procedurilor. Si nu va ganditi permanent la actul medical prin care urmeaza sa aveti un bebelus. Emotiile negative pot avea impact asupra starii fizice.

Si sedintele la psiholog sunt utile, mai ales daca ati trecut prin multe incercari nereusite de a concepe un copil.

Psihologul va ajuta sa va cunoasteti temerile reale, sa nu fugiti de acestea, ci sa le rezolvati.

Va pot fi de folos si grupurile de suport care au trecut prin experiente similare. Ar fi bine sa va intalniti cu alte persoane care isi doresc un bebelus, dar nu intr-un cabinet medical.

In felul acesta, cresc sansele ca procedurile medicale sa aiba succes.