Metoda prin care puteți determina dacă pielea este afectată de expunerea la soare


Ultimul update: Marti 28 Mai 2019 09:28
Data publicarii: Marti 28 Mai 2019 09:10
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Razele ultraviolete nu sunt vizibile pentru ochiul uman. Atunci cum să ne dăm seama de distrugerile pe care le fac în straturile profunde ale pielii?

Ne ajută tehnologia, adică imaginile în infraroşu, să fim mai conştienţi de suferinţa celui mai întins organ.

O cameră cu infraroşu vă poate ajuta să înţelegeţi vizual la ce nivel de distrugere a ajuns pielea dumneavostră, astfel încât să conştientizaţi posibilele pericole înainte ca expunerea la soare să devină cronică.

Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatolog: ”Expunerea cronică la soare pe aceste zone care înseamnă fața, dosul mâinilor, braţe... acolo putem să producem leziuni care pot duce la tumori.”
 
Pielea albă - asta înseamnă că nu aveţi capacitatea naturală optimă de protecţie în fața razelor soarelui. Aşadar, ar trebui să vă protejaţi cu ajutorul cremelor pe zonele expuse tot timpul.

Iar ca regulă generală, între orele 11:00 și 16:00, radiaţiile ultraviolete sunt cel mai puternice.  
 
 Indiferent de aceste ore, indiferent de pigmentul pielii, ţineţi cont că o alimentaţie bogată în produse ultraprocesate cu aditivi şi conservanţi vă fac sensibili la soare.  
 
Aceste substanţe farmaceutice se numesc antiinflamatoare nesterioidiene. În categorie intră ibuprofenul, paracetamolul şi acidul acetil salicilic.
 
În timpul curei de tratament, acestea pot determina organismul uman să capteze în exces raze ultraviolete. Adică pielea se arde mai repede.  De aceea, când luaţi antiinflamatoare, încercaţi să utilizaţi creme de fotoprotecţie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cum arată modelul care și-a luat revanșa, după ani întregi de jigniri. „Oamenii mă evitau”
Persoanele care îşi schimbă pielea la fiecare 2 săptămâni. Care e explicaţia