Iulia Vantur recunoaste ca, in adolescenta, nu era multumita de felul in care arata. Acum, nu-si refuza "nicio ciocolata"

14-03-2015 10:00


"Am incercat toate dietele si nu au avut nici un efect", marturiseste Iulia Vantur. Se intampla in perioada adolescentei, cand prezentatoarea show-ului "Ferma vedetelor" se lasa impresionata de standardele de frumusete din reviste.

"Nu imi dadeam seama ca toate pozele sunt lucrate pe calculator!", marturiseste Iulia. De altfel, 95% dintre tinere nu sunt multumite de aspectul lor fizic. Iar cei patru ani ai adolescentei sunt cei mai periculosi, din perspectiva eforturilor pe care vor sa le faca.

Iulia Vantur: "Am avut momente de ratacire in care am incercat tot felul de diete. La varsta adolescentei te prind astfel de diete si iti doresti sa arati impecabil, ca fetele acelea de pe reviste care sunt, sa nu uitam, majoritatea fotoshopate, asta e capcana in care intra majoritatea adolescentilor."

Iulia a avut aceleasi probleme pe care le au cam toti adolescentii din lume. Le-a depasit.

Iulia Vantur: "Tocmai pentru ca am incercat, am testat diferite diete, pot sa spun cu mana pe inima ca nu te ajuta cu absolut nimic daca nu faci un stil de viata, nu poti sa faci foamea mereu - tocmai de acea incearca sa ai un stil de a manca echilibrat, un stil echilibrat de face miscare, de a bea destula apa."

De o viata echilibrata are parte in fiecare zi... la emisiunea pe care o prezinta in aceasta primavara, "Ferma vedetelor". Iulia gusta din toate preparatele facute in casa de concurenti. Cel mai mult ii plac branzeturile. Chiar daca timp de trei luni tot ce va pune in farfurie e produs doar din ingredinte naturale, iata inca o pledoarie pentru echilibru.

Iulia Vantur: "Eu nu-mi refuz nici o ciocolata, nici un desert, iubesc dulciurile, dar asta nu insemna ca stau in cofetarie zilnic. Mananc o prajitura, dar a doua zi am grija."

De ce nu sunt si eu frumos? O intrebare care a macinat-o si pe Iulia si care le face noptile albe aproape tuturor tinerilor. 95% dintre ei fac nopti albe din cauza asta, releva datele stranse de colosii din industria cosmetica.

De ce doare atat de tare gandul ca nu suntem ceea ce ne dorim? Fizic... nu se simte nimic. Comparatia cu anumite standarde este cea care bulverseaza.

Raspunsul nu se gaseste in imaginile promovate de reviste. Pentru o singura fotografie munceste o echipa intreaga. Iar problema in adolescenta este ca tinerii se rup de familie si se raporteaza la valorile societatii.

Si parintii au teme de facut. Imbratisati-va copiii fara motiv, chiar daca s-a facut mari. Nu le interziceti actiuni care arata ca au crescut. Lasati fetele sa se machieze. Lasati baietii sa-si faca de cap cu prietenii. Si nu glumiti cu aspectul lor fizic. Sunt intr-o perioada in care personalitatea lor se contureaza in linii mari, iar orice derapaj poate avea urmari serioase mai tarziu.