Infecţii ale prostatei, printre cauzele problemelor de fertilitate. Cum le tratăm

Ultima actualizare: 26-03-2019 09:52

Infectii ale prostatei netratate mult timp. Iata cum se poate ca materialul genetic masculin să dispara. Astfel de infecții sunt decoperite, de cele mai multe ori, cand sarcina intârzie să apară.

Din fericire, un simplu tratament cu antibiotice rezolva problema.

In cazul barbatilor, frecventa episoadelor urinare infectioase e mult redusa fata de sexul feminin. Si totusi, atunci când fac infectii si ele nu sunt tratate cum trebuie se ajunge la complicatii severe la nivelul prostatei, dau asa numitele prostatice-cronice.

Sunt greu de tratat, spun specialistii. Fiecare episod infectios are nevoie de vizita la medic, chiar daca stiti ca anumite tratamente folosite anterior au dat rezultate bune.

Acelasi lucru spun si medicii specializati in infertilitate: spermograma arata celulele sexuale din sperma, care il ajuta pe un un barbat sa devina tata, la un cuplu infertil primul pas este acela ca domnul trebuie sa vina la o spermograma. Se stie ca 40% din cauzele infertilitatii sunt masculine, deci din 100 de cupluri care nu fac copii, 40 au afectare spermogramei.

Odata infectia tratata corect, spermograma are sanse sa arate normal. Si astfel sa apara sarcina.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO