Imaginile dramatice care arata cum se comporta in pantece bebelusii mamelor fumatoare. Ce au stabili medicii

23-03-2015 14:48


fetus

Oamenii de stiinta cred ca pot evidentia efectele nocive ale fumului de tigara asupra bebelusilor aflati in pantece studiind mimica fetei lor.

Medicii au utilizat fotografiile facute in timpul ecografiilor 4D si au observat diferente majore in comportamentul bebelusilor purtati de mame fumatoare, fata de cei conceputi de mame nefumatoare, relateaza The Mirror.

Dr. Nadja Reissland a studiat si filmarile facute in timpul ecografiilor 4D si a subliniat diferente importante de comportament. A monitorizat 20 de mame care au venit la Spitalul Universitar Cook, din Middlesbrough, patru dintre ele fumand in jur de 14 tigari pe zi.

Dupa ce a studiat ecografiile facute la 24, 28, 32 si 36 de saptamani, ea a detectat ca bebelusii cu mame fumatoare fac grimase si isi misca mainile mult mai mult decat cei cu mame nefumatoare.

Miscarile lor "nervoase" arata starea de disconfort pe care le-o da fumul de tigara. In plus, dr. Reisslans a trans concluzia ca fetusii purtati de femei fumatoare se dezvolta mai greu si, de multe ori, au probleme la sustemul nervos central.

Sursa: Mirror

Tags: fumat, bebelusi,