Ce se intampla daca bei in fiecare zi cafea. 11 efecte surprinzatoare
Conform unui studiu, 54% dintre americanii care au trecut de 18 ani consuma cafea in fiecare zi. Dar care sunt efectele ei reale, exceptand faptul ca putem rezista mai mult timp fara somn?
Huffington Post a strans o lista prezentata de experti cu efectul consumului zilnic de cafea.
In primul rand, cafeaua ofera, conform unyui studiu realizat in anul 2005, cel mai mare numar de antioxidanti pentru consumatori, chiar mai mult decat fructele si legumele.
Un alt efect al cafelei este relaxarea, oamenii de stiinta de la Universitatea Nationala din Seoul ajungand la concluzia ca, numai daca mirositi cafeaua, organismul atinge un nivel ridicat de relaxare.
Un alt studiu, din 2012, a prezentat efectul cafelei in lupta cu simptomele bolii Parkinson, explicand ca "oamenii care consuma cafea au sanse mai mici sa sufere de Parkinson."
Cafeaua este si un "ingredient" bun in lupta cu ciroza, sustine un studiu publicat de Guardian in anul 2006. In urma unor analize efectuate pe 125.000 de persoane de peste 22 de ani, cei care beau alcool, dar si cel putin o cana de cafea pe zi, au cu 20% mai putine sanse sa faca ciroza.
Alt beneficiu al consumului de cafea este si efectul "fericirii", despre care au scris specialistii de la Institutul National de Sanatate American. Conform acestui studiu, persoanele care beau cafea sunt mai fericite cu 10%, noteaza Huffington Post.
Cei de la Harvard au publicat o analiza similara asupra consumului de cafea, specificand ca barbatii si femeile care consuma asa ceva elimina "gandurile sinucigase" cu 50%, pentru ca tot cei de la Harvard sa sustina ca, pentru femei, cafeaua reprezinta sanse mai mici de formare a cancerului la piele.
In topul prezentat de Huffington Post apare si publicatia New York Times, care, intr-un articol realizat in colaborare cu mai multi medici, a scris ca o cana de cafea va poate face atleti mai buni.
Alte beneficii aparute in top mai sunt si reducerea riscurilor aparitiei a diabetului zaharat de tipul 2, accelerarea activitatii cerebrale, ceea ce va poate ajuta sa fiti mai inteligenti, dar si un efect de mentinere a creierului cat mai sanatos.