Adevarul despre unt. Cele 5 mituri nespuse pana azi de specialisti
In anii '70, untul a intrat in vizorul celor care atacau mancarea nesanatoasa si schimbarea regimului alimentar din SUA.
Business Insider scrie ca in ultimii 40 de ani oamenii de stiinta nu au reusit inca sa probeze cat de nociv este in realitate untul pentru organism, publicatia americana prezentand cateva motive pentru care acesta este in realitate bun.
Sursa citata scrie ca "untul este un produs natural", fiind compus din ingrediente naturale, un prim motiv pentru care nu trebuie considerat un pericol.
"Margarina si alte ingrediente compuse artificial sunt procesate si contin mult mai multe grasimi decat untul", mai scrie sursa citata, care aduce ca argument plusurile pe care untul le ofera in detrimentul produselor similare.
Business Insider mai scrie ca "untul, precum orice alt ingredient, este bun intr-o cantitate moderata." Specialistii americani recomanda tuturor sa consume cel putin 7% din caloriile zilnice prin grasimi.
Ultimele argumente ale sursei citate mai sunt si faptul ca "untul contine multe vitamine si minerale", dar si ca adevaratul dusman al oricarui consumator este in realitate zaharul.