Membrii comunitatii siriene din Timisoara au trimis in Ungaria un camion cu ajutoare pentru refugiati

Ultima actualizare: 12-09-2015 07:15

Un camion plin cu alimente, apa, paturi, dulciuri si scutece a ajuns marti seara la refugiatii din Roszke. Ajutoarele au plecat din vestul tarii, de la membrii comunitatii siriene din Timisoara.

Ei au strans lucruri care cred ca le vor folosi refugiatilor in aceasta perioada. Refugiatii care s-au oprit in zona Roszke, din Ungaria si au asteptat sa primeasca lucrurile trimise de sirienii din Timisoara.

La Roszke, zilnic, trec granita mii de oameni. Autoritatile din tara vecina incearca sa mentina controlul in taberele de refugiati. Marti seara, in timp ce sirienii imparteau ajutoarele, politistii au reusit sa amprenteze intr-o ora aproape 400 de imigranti.

Imediat dupa acest proces, ei au pornit in coloana spre granita cu Austria in speranta ca vor ajunge in Germania sau tarile scandinave. Autoritatile romane se pregatesc deja sa primeasca un numar mare de refugiati. Le-au cerut ajutorul membrilor comunitatii siriene sa ii ajute pe imigranti sa se integreze si sa fie pregatiti cu voluntari.

Ziad Al Massalameh - Liderul comunitatii Siriene din Timisoara: "Suntem la dispozitia autoritatilor de a usura suferinta asta a refugiatilor si mai ales la rezolvarea unor anumite probleme cum ar fi traduceri. Suntem pregatiti cu o echipa de tineri care sa fie alaturi de autoritatile romane."

Daca situatia va ramane neschimbata, in saptamanile urmatoare urmeaza sa plece in tara vecina si alte ajutoare pentru refugiati.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO