In 2009, unul din atacatorii din Paris s-a intalnit cu presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy. "Nu am nimic personal cu el"

Ultima actualizare: 12-01-2015 06:57
Amedi Coulibaly

Un articol din ziarul “Le Parisien” arata ca in urma cu aproape sase ani, unul dintre cei care acum tin Franta sub teroare dadea mana cu seful statului.

Articolul poate fi gasit in editia online a ziarului le Parisien si ofera detalii despre Amedi Coulibaly, autorul luarii de ostatici de la Porte de Vincennes, suspectat ca ar fi omorat o politista cu o zi in urma. In iulie 2009, Coulibaly era insa fericit ca se poate intalni fata in fata cu presedintele tarii pe care acum o tine sub teroare. Iata textul articolului:

Si-a petrecut intreaga viata in cartierul Grande-Borne din Grigny [n. red. suburbie a Parisului] iar azi se va intalni cu Nicolas Sarkozy. Amedi Coulibaly, de 27 de ani, se califica la locul de munca la uzina Coca-Cola din roasul natal.

Impreuna cu alte noua persoane, care, la fel ca si el, se formeaza profesional, il va vizita pe presedintele Republicii, care doreste sa vada companii care se implica in angajarea tinerilor.

<> Povesteste apoi despre parcursul sau profesional, dar si despre jobul actual, care se va termina pe 30 septembrie. << Poate ca presedintele ma va putea ajuta sa-mi gasesc de lucru >>, spune el. Dar misiunea lui Amedi nu se rezuma la un simplu salut si la a-si spune povestea. Singurul baiat printre 9 surori, a fost insarcinat sa aduca acasa <>. Risca sa fie intimidat de protocol. <

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO