Supravietuitoarea atacului unui cimpanzeu vrea despaguiri de la statul american. Ea si-a pierdut vederea, mainile si chipul

Dată publicare: 22-03-2014 18:41
Dată actualizare: 25-03-2014 06:49


Charla Nash

Charla Nash, o americanca desfigurata in 2009 de un cimpanzeu furibund, a cerut permisiunea de a solicita in instanta despagubiri de 150 de milioane de dolari, de la stat.

In 2009, Nash a fost atacata de Travis, un cimpanzeu de 50 de kilograme, in casa stapanei acestuia, Sandra Herold. Charla se afla in casa prietenei sale pentru a o ajuta pe aceasta sa ademeneasca animalul inapoi in locuinta.

Animalul furios, i-a sfasiat Charlei fata, nasul, buzele, pleoapele si mainile, inainte de a fi impuscat mortal de un politist, informeaza Daily Mail.

Din cauza ranilor, femeia, in varsta de 60 de ani, si-a pierdut vederea, cele doua maini si a trecut printr-un transplant total de fata.

Vineri, ea a aparut in fata judecatorilor sustinand ca autoritatile stiau ca animalul reprezenta un pericol, dar nu au luat nicio masura.

Ea a declarat ca despagubirea ar ajuta-o sa-si plateasca cheltuielile medicale si i-ar permite sa duca o viata confortabila.

In 2012 ea ajuns la o intelegere cu familia in grija careia se afla animalul, in urma careia a primit 4 milioane de dolari, dar aceasta suma acopera doar o parte a cheltuielilor sale medicale.

Lunar, Charla achita 16.000 de dolari doar pentru ingrijirea de baza, fara alte cheltuieli medicale.

Avocatii sai au sustinut ca legea statului interzice detinerea de primate mai mari de 25 de kilograme fara un permis special, iar autoritatile aveau obligatia sa ridice animalul, pentru ca era detinut ilegal.

Cu catea luni inainte de atac, un biolog a avertizat ca cimpanzeul Travis ar putea rani grav pe cineva, daca s-ar simti amenintat.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DIN TIMPUL AUDIERII

Judecatorul care a audiat-o a declarat ca daca ar permite deschiderea procesului, pe motiv ca statul ar fi fost neglijent, va urma o avalansa de cazuri in care statul ar fi acuzat de neglijenta.

"Riscul acestei avalanse este foarte mare", a declarat judecatorul.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO