Romania are caini vagabonzi, Anglia are omizi. Pericolul care-i ameninta pe turisti la JO 2012

Dată publicare: 08-05-2012 14:37
Dată actualizare: 21-10-2012 00:25


omizi

Autoritatile engleze se tem pentru siguranta Olimpiadei de la Londra. Turistii care vor ajunge in Marea Britanie la vara ar putea fi pusi in pericol de omizile veninoase.

Pe numele sau omida procesionara a stejarului”, daunatorul este prezent in Marea Britanie din 2006, cand au fost descoperite primele larve de acest fel.

In urma cu sase ani, Londra a primit mai multi stejari din import, pentru infrumusetarea spatiilor verzi. De atunci, omizile au creat haos pentru plantele si copacii din capitala tarii. Cei 62.000 de peri veninosi, cati are fiecare omida, contin o bacterie care provoaca o criza de astm sever celui intepat. Potrivit Gizmodo, medicii spun ca nici nu este nevoie de un contact direct cu corpul omizilor pentru ca oamenii sa aiba probleme de sanatate.

Perii daunatorilor se desprind de corpul acestora si sunt purtati de vant in toate directiile. In contact cu traheea, ochii sau pielea celor care vor urmari Olimpiada, pot provoca iritatii dureroase, voma, ameteti, febra si chiar alergii mortale.

Mai mult, omizile ataca in special stejarii si - chiar daca  autoritatile spun ca fac tot ce pot pentru a le incetini - nu le pot opri definitiv.

Din fericire, pana acum nu s-a inregistrat moartea vreunei persoane din cauza temutelor omizi, insa autoritatile se tem ca printre cei care vor asista la Jocurile Olimpice sa nu fie si oameni mai sensibili, a caror viata sa fie pusa in pericol.

Sursa: Gizmodo


VIDEO PROTVPLUS.RO