Ne e frica de MARTI 13? Depinde unde ne-am nascut :). Ce NU trebuie sa faci ASTAZI

Marti 13

Daca pana acum va speria Vineri 13, aveti motive serioase de ingrijorare astazi. Marti 13 este considerata o zi cu adevarat blestemata. Sa aflam de ce!

In special in Grecia si tarile tarile vorbitoare de spaniola, Marti 13 este ziua in care ar trebui sa inchizi usile si sa tii degetele incrucisate. Se considera ca aceasta zi este dominata de influenta lui Ares sau Marte, Zeul Razboiului. In greaca numele pentru Marti 13 este "triti", care inseamna "al treilea". Acest lucru alimenteaza superstitiile potrivit carora aceasta zi este cu ghinion, din moment ce nenorocirile vin grupate cate trei.

GRECIA

In Grecia, ziua de marti este considerata din start cu ghinion. A fost intr-o zi de marti - 29 mai 1453 - cand Constantinopolul a fost cucerit de otomani.

Pe de alta parte, numarul 13, luat separat, nu este cu ghinion, din perspectiva grecilor. Motivele acestui lucru: Iisus Hristos avea 12 apostoli, ceea ce il face pe Mantuitor al treisprezecelea apostol.

Citește și
Cina cea de taina
60 de milioane de oameni de pe glob sunt terifiati de ziua de azi.De ce e 2012 cel mai ghinionist an
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Insa combinatia dintre ziua de marti si numarul 13 este devastatoare.

MEXIC, SPANIA SI AMERICA LATINA

Multe culturi vorbitoare de spaniola se tem de “Martes Trece”. Nimeni nu programeaza nunti sau pleaca pe mare in aceasta zi.

La fel ca si grecii, spaniolii cred ca ziua de marti este cu ghinion. "Martes" provine de la Marte, zeul roman al razboiului. Iar razboiul nu poate fi ceva bun prin definitie, sustin vorbitorii de spaniola.

Superstitiile despre numarul 13 provin tot din crestinism. Insa, in acest caz nu e de bine.:) Spaniolii considera ca Iuda este cel de-al treisprezecelea apostol. Iar asta nu mai are nevoie de nicio explicatie!

Mai mult, Diavolul apare pentru prima data in capitolul 13 al Apocalipsei din Biblie. Si, daca nu era suficient, Adam ar fi mancat marul intr-o zi de marti.

CELTII

Celtii, in schimb, asociaza numarul 13 cu norocul.

NUMEROLOGIE

In numerologie, numarul 13 este considerat "cel mai altruist dintre toate". "Dragostea pentru lume iese la iveala" in aceasta zi, sustin numerologii.

ASTROLOGIE

Iar daca toate aceste superstitii nu erau de ajuns, in data de marti, 13 noiembrie 2012, are loc si o eclipsa de soare, vizibila din tot Pacificul de Sud.

Neti Sandu si Elena Lasconi au vorbit, vineri, la videochat www.stirileprotv.ro, despre cum ne influenteaza, in functie de zodie, ziua de Marti 13 asociata cu eclipsa de soare.

VEZI AICI VIDEOCHATUL CU NETI SI ELENA

Eclipsa totala de Soare ne poate influenta in special la capitolul bani, decizii legate de bani, credite si tranzactii imobiliare. In ziua de marti, 13 noiembrie este posibil sa avem batai de cap daca trebuie sa trecem pe la notariat. Atentie la sanatate. O problema amanata, neglijata se poate acutiza tocmai pe 13.

Berbec

Aveti grija de casa banilor. Poate faceti un demers bancar, notarial. Trebuie sa fiti insa atenti la tot ce semnati, dati sau primiti. De asemenea, mare atentie la sanatatea voastra si la cea a parintilor sau rudelor apropiate.

Taur

Actiunea are loc in casa parteneriala, a proceselor. Un impact puternic emotional va poate face sa renuntati la o actiune, la o vrajba. Inspiratia divina va ajuta sa depasiti o problema de sanatate.

Gemeni

Probleme in casa serviciului si a sanatatii. La locul de munca pot exista probleme intre colegi, mai ales ca Mercur este retrograd. Verificari sau dificultati la examene, pentru cei care inca sunt elevi sau studenti. Cat despre sanatate, gemenii trebuie sa faca analize suplimentare. Nu exista, din fericire, probleme grave de sanatate.

Rac

Daca v-ati pus mari sperante intr-o relatie se poate intampla ceva. Asteptarile va pot fi inselate. Va puneti semne de intrebare in urma unui telefon, mesaj. Cei care lucreaza in domeniul artelor s-ar putea sa fie dezamagiti pentru ca lucrurile facute de ei nu vor fi apreciate. Femeile care fac un tratament de fertilitate ar putea intampina ceva probleme.

Leu

E posibil sa fie nevoie sa aveti grija de cineva, sa acordati ajutor. Atentie la ce mancati, sa nu faceti cumva o indigestie. Daca vindeti sau cumparati o locuinta sau ceva pentru casa in ziua respectiva ar putea avea urmari nu tocmai fericite. In concluzie, multa atentie.

Fecioara

Stare de neliniste, griji. Aveti de prezentat o lucrare sau poate schimbati scoala ori platiti o taxa, oricum ar fi mare atentie sa nu gresiti ceva. Atentie la cum circulati, sa aveti actele la voi, telefonul ori o trusa de reparatii.

Balanta

Contati pe niste bani, un credit, si realizati ca sunt mai putini decat va asteptati sau nu vi se dau deloc.

Scorpion

Va incearca un sentiment de apasare, nemultumire, o stare pe care nu prea o puteti localiza. Nu faceti abuzuri culinare, trebuie sa fiti prudenti pentru a evita diverse probleme de sanatate.

Sagetator

Casa problemelor de sanatate: posibil sa va fi neglijat si acum sa intampinati ceva probleme. Atentie la dusmanii ascunsi: intrigi de culise.

Capricorn

Puteti interactiona ciudat cu prietenii in ziua respectiva. Grupul nu se poate reuni sau este afectat de lider, va nedreptateste cumva.

Varsator

Poate ati avut mari sperante in planul carierei si lucrurile nu decurg asa cum va doriti. Luptati cu multi competitori. Consumati multa energie.

Pesti

Eclipsa are loc in casa intelectului abstract, dar si a drumurilor. Daca dati un examen, o sa fie cu emotii. In cazul in care plecati undeva, trebuie sa fiti atentie la drum, sa nu intrati in incurcaturi.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Ce a patit cuplul care a decis sa-si organizeze nunta intr-o zi de Vineri 13
Ce a patit cuplul care a decis sa-si organizeze nunta intr-o zi de Vineri 13

E oficial, Vineri 13 nu este o zi potrivita pentru o nunta. Michelle Moore si Daniel Joyce au decis sa nu creada in superstitii cand si-au fixat ceremonia in cea mai ghinionista zi a anului.

60 de milioane de oameni de pe glob sunt terifiati de ziua de azi.De ce e 2012 cel mai ghinionist an
60 de milioane de oameni de pe glob sunt terifiati de ziua de azi.De ce e 2012 cel mai ghinionist an

Superstitiosii nu au o zi prea buna astazi. Este vineri, 13, o zi de rau augur pentru ei. Insa vor fi extrem de nefericiti cand vor afla ca 2012 este un an cu multiple semne rele.

Povestea care te va face sa crezi in talismane. Un obiect norocos i-a scapat de moarte pe 4 barbati
Povestea care te va face sa crezi in talismane. Un obiect norocos i-a scapat de moarte pe 4 barbati

Un adevarat talisman este lucrul pe care il au in comun patru soldati americani din generatii diferite. Ei sunt convinsi ca un obiect i-a ajutat sa se intoarca teferi acasa din patru razboaie diferite.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.