Ministrul Transporturilor din Irak sustine ca stramosii sai au construit primul aeroport acum 7.000 de ani. Pe ce se bazeaza

Dată publicare: 02-10-2016 15:04
Dată actualizare: 05-10-2016 07:00


zigguratul din Ur

Daca noi nu avem autostrazi nici in anul 2016 dupa Hristos, altii sustin ca aveau aeroporturi inca din anul 5.000 inainte de Hristos.

Kazem Finjan, ministrul irakian al Transporturilor, le-a declarat jurnalistilor ca primul aeroport a fost construit pe teritoriul actual al tarii sale in jurul anului 5.000 inainte de Hristos, de catre stramosii sai. „Primul aeroport de pe planeta noastra a fost in acest loc”, a spus el, in cursul unei vizite in regiunea Dhi Qar, unde se gasesc anticele orase sumeriene Eridu si Ur.

Oficialul si-a si detaliat afirmatia, precizand ca vechea civilizatie sumeriana folosea aeroportul pentru explorarea spatiului, una dintre navele spatiale ale sumerienilor ajungand pana pe Pluto. Presa locala citata de Independent. scrie ca „nimeni nu a avut curajul sa il contrazica”. Ministrul irakian a mai spus ca toti ingerii erau sumerieni

Finjan a citat lucrarile stiintifice ale sumerologului Samuel Kramer, care nu a sustinut insa niciodata ca sumerienii zburau in spatiu, ci doar ca acest popor antic credea ca zeii sai pot zbura. Mai mult, Pluto a fost descoperit abia in 1930.

Sursa: Independent.co.uk


VIDEO PROTVPLUS.RO