Ziua cosmonautilor, marcata de Vladimir Putin printr-o discutie pe Skype cu membrii echipajului de pe Statia Spatiala

13-04-2016 08:36


"In ciuda conflictelor de pe pamant, dintre Rusia si Statele Unite, cosmonautii celor doua tari lucreaza umar la umar in spatiu, fara probleme".

Este declaratia cu care Vladimir Putin si-a inceput discutia cu membrii echipajului de pe Statia spatiala Internationala, printr-un apel video.

"Intalnirea" a marcat ziua cosmonautilor. Ajutat de tehnologie, Vladimir Putin si-a dat intalnire cu cei 6 membri ai echipajului de pe Statia Spatiala Internationala, pe care i-a numit prieteni.

Vladimir Putin: "In ciuda dificultitatilor pe care le intampina tarile noastre aici pe Pamant, oamenii din spatiu se ajuta reciproc si lucreaza la misiuni importante nu doar pentru tarile noastre, ci pentru intreaga umanitate."

Seful de la Kremlin nu a uitat nici de prima femeie cosmonaut, aflata la un centru spatial care se construieste in estul Rusiei.

Valentina Tereshkova, prima femeie care a ajuns in spatiu:
"Buna ziua, draga Vladimir Putin! Suntem impresionati de ceea ce am vazut aici, la cosmodromul Vostochny."

Vladimir Putin: "Cosmodromul Vostochny a fost, in general, construit pentru misiuni pasnice, asa ca imi doresc ca, impreuna cu experienta voastra si cu partenerii nostri din intreaga lume, precum SUA, Japonia si Europa, sa formam parteneriate si poate vom putea astfel, prin programe in spatiu, sa colaboram mai bine si aici, pe Pamant."

La Moscova, zeci de oameni au tinut sa marcheze, la randul lor, Ziua Cosmonautilor si au lansat in aer sute de baloane, in semn de recunostinta fata de cei care se afla in spatiu.

Ziua Cosmonautilor este sarbatorita in fiecare an pe 12 aprilie, data la care primul om, Iuri Gagarin, a ajuns in spatiu, in urma cu 55 de ani.

VIDEO PROTVPLUS.RO