"Garcea" exista si in Germania. De ce a fost oprit de politistii din trafic acest pusti de 12 ani. Ce conducea

Ultima actualizare: 30-05-2014 07:09
Felix

Abatut, Felix, in varsta de 12 ani, priveste cum mini ATV-ul sau electric este ridicat din trafic. Politia din Germania "vaneaza" acum si masinile de jucarie.

Felix se plimba pe o strada din cartierul in care locuieste (in Kettwig - Essen) cu ATV-ul sau de jucarie care atinge o viteza maxima de 6 km/h si costa 499 de euro, potrivit Bild. Baiatul mergea cu viteza pasului omenesc, atunci cand a fost tras pe dreapta de politie.

Cand ofiterul a inceput sa testeze siguranta vehiculului, Felix si-a alertat parintii.

"Politistul l-a oprit pe baiatul meu si i-a cerut permisul de conducere, apoi a vrut sa ia ATV-ul. A cerut chiar si intariri. Asa ceva nu ni s-a intamplat niciodata, iar Felix se plimba mereu pe strazile astea cu ATV-ul lui", povesteste tatal, Thomas Helberg.

Oamenii legii nu s-au lasat induplecati, ba chiar au chemat o firma specializata in ridicarea autovehiculelor. "Nu au inteles si pace ca era vorba despre o jucarie electrica", si-a varsat oful Thomas Helberg.

Purtatoarea de cuvant a politiei, Tanja Hagelüken, a declarat pentru Bild: "Colegul nostru a vrut sa se asigure ca ATV-ul face parte din categoria vehiculelor care pot circula fara acte si ca este 100% sigur. In plus, trebuia verificata si placuta de inmatriculare. De aceea, vehiculul trebuia sa fie adus la sectia de politie si sa fie luat in evidenta. A fost intocmit un proces-verbal care va fi preluat de comisariatul de politie rutiera".

Intre timp, familia si-a primit jucaria inapoi, dupa ce a platit taxa de 74 de euro firmei de ridicari auto. In plus, tatal a schimbat placuta veche cu numele fiului sau, folosind acum o placuta expirata de inmatriculare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO