Curajul lor a impresionat o lume intreaga. Cum au pozat fosti soldati americani, mutilati in timpul razboiului

Dată publicare: 20-07-2015 13:48
Dată actualizare: 23-07-2015 07:08


soldati veterani

Michael Stokes, un fotograf de 52 de ani, este initiatorul unui proiect inedit. Acesta a fotografiat nud fosti soldati, considerati veterani de razboi, care si-au pierdut membre ale corpului in razboi.

Mai multi soldati americani au acceptat sa faca parte din acest proiect si sa pozeze nud, fie cu proteze, fie fara. Unii dintre veterani si-au pierdut ambele picioare sau mainile in timpul conflictelor din Afghanistan.

Proiectul fotografului a inceput intamplator, in 2012, cand a pozat un soldat caruia i-a fost amputat un picior dupa ce masina in care se afla a calcat pe o o mina, in Afghanistan.

Sedinta foto este una speciala, iar Michael Stokes a ales sa ii fotografieze in cadre sexy, pentru a arata ca nu trebuie sa le fie rusine de corpul lor. Iar soldatii au fost incantati de initiativa.

"Multi au venit si mi-au zis ca ii ajuta pentru a-si recastiga increderea in sine. Altii mi-au zis ca se simt din nou barbati. Dar ei deja au incredere in ei, au venit cu inima deschis la mine si gata sa cucereasca lume. Nu e nevoie sa le ofer eu incredere si respectul de sine, pentru ca deja le au" a declarat fotograful Michael Stokes, conform Daily Mail.

Dar, in spatele acestor fotografii curajoase, se afla adevarate drame, peste care nu toti reusesc sa treaca. "Am intalnit si barbati soldati carora le-a fost greu sa accepte ideea si sa pozeze asa. Multi nu au fost pregatiti sa apara asa in poze si imi spuneau ca nu sunt pregatiti sa se vada in acest fel, pentru ca au suferit rani grave si le-au fost amputate parti importante din corp. Dar, cu toate astea, unii dintrei, ma sunau peste cateva saptamani si imi ziceau ca au fost socati de rezultat, pentru ca oamenii le faceau complimente si le spuneau ca sunt sexy".

 

Daily Mail did an interview and has published it...

Posted by Michael Stokes Photography on Friday, July 17, 2015


Chiar daca le lipsesc picoarele sau mainile, toti au corpuri de invidiat, lucrate si ateltice. Iar fotografiile sunt realizate intr-un mod spectaculos, demne de pictoriale. Multi apar cu protezele, in lenjerie intima sau nud, si cu difertie arme.

"Este un contrast in aceste poze care te misca launtric. Vezi atatea perfectiune, piele impecabiala, muschi lucrati, sunt tineri si brusc, descoperi ca sunt raniti si ca le lipsesc membre ale corpului. Aceste fotografii intime arata o parte din viata veteranilor de razboi despre care oamenii nu cunosc. Este un gest care ne aduce aminte pretul pe care aceasta tara l-a platit. Multi sunt tineri de 20 de ani sau putin peste. Au toata viata inainte si sunt impresionat de vointa de care dau dovada pentru a merge mai departe".

 

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO