Ce au gasit paznicii de pe aeroportul din Londra in valiza unui tanar a uimit pe toata lumea

Ultima actualizare: 05-03-2013 06:48
insecte

Paznicii de pe aeroportul Gatwick, al doilea ca marime din Londra, au gasit 94 de kilograme de omizi uscate in valiza unui barbat de 22 de ani care calatorea din Burkina Faso.

 

Insectele au fost descoperite invelite in pungi, in valize, iar barbatul a marturisit ca omizile uscate au fost aduse pentru consum personal, relateaza independent.co.uk.

Cele 94 de kilograme de insecte au fost confiscate si distruse, a declarat politia de pe aeroport deoarece barbatul a incalcat legea referitoare la produsele de origine animala in cursele aeriene.

Acest tip de insecte, depistate ca fiind larvele unei specii de fluture, sunt consumate in mod obisnuit pe teritoriul Africii.

"Au inceput sa apara tot mai des si in localurile cu specific african din UK" a declarat Stuart Hine, un expert in insecte la Muzeul de Istorie Naturala din Londra.

"A fost o captura neobisnuita din partea politiei de la aeroport, insa insectele au fost confiscate si distruse deoarece reprezentau un posibil risc de consum" a declarat Ingrid Smith, unul dintre politistii de la aeroport.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO