Cel putin cinci morti dupa prabusirea unui avion de pasageri pe un aeroport din Ucraina

Dată publicare: 13-02-2013 20:24
Dată actualizare: 16-02-2013 07:17


avion

Cel putin cinci persoane au murit in momentul in care un avion de pasageri s-a prabusit, la aterizare, pe aeroportul din orasul ucrainean Donetk, informeaza AFP.

Agentia pentru situatii de urgenta a raportat cinci morti in cursul serii. Guvernul regional transmisese anterior un bilant de cel putin patru morti.

"Majoritatea pasagerilor au fost salvati.", a declarat guvernatorul regiunii Donetk, Andrei Sisatki.

Alte 12 persoane au fost ranite in accident.

Avionul, de tip Antonov AN-24, apartinand companiei ucrainene South Airlines, zburase pe ruta Odesa - Donetk.

Pilotii au cerut permisiunea efectuarii unei aterizari de urgenta pe aeroportul "Serghei Prokofiev" din Donetk. Insa aparatul s-a prabusit la aproximativ 700 de metri de pista aeroportului.

Avionul s-a rasturnat si s-a dezmembrat in momentul impactului cu solul, a declarat purtatorul de cuvant al Agentiei ucrainene pentru Situatii de urgenta, Volodimir Ovsianik.

Purtatorul de cuvant al Agentiei pentru situatii de urgenta, Volodimir Ovsianik, a declarat pentru AFP ca la bord se aflau 45 de persoane. Agentiile transmisesera anterior ca la bord se aflau 36 de pasageri, plus echipajul.

Avionul, care venea de la Odessa (sud) era o cursa charter ce transporta suporteri de fotbal pentru meciul dintre Sahtior Donetk si Borusia Dortmund ce se desfasoara la Donetk, a declarat pentru AFP un supravietuitor.

Sursa: Mediafax

Tags: ucraina, avion,


VIDEO PROTVPLUS.RO