Arheologii din Leicester au descoperit un mormant misterios langa cel al lui Richard al III-lea. Cui ar apartine scheletul

Ultima actualizare: 05-03-2015 06:57
mormant

Arheologii de la Universitatea Leicester au descoperit scheletul unei femei ingropat langa mormantul regelui Richard al III-lea, in biserica Grey Friars, scrie The Telegraph.

Desi arheologii nu au gasit nicio inscriptie pe mormant care sa ajute la identificarea scheletului care dateaza din anul 1250, acestia cred ca el ar apartie Emmei Holt.

Femeia ar fi fost atat de respectata printre membrii comunitatii incat dupa moartea ei, preotii le promiteau tuturor care se rugau pentru ea ca vor petrece cu 20 de zile mai putin timp in Purgatoriu.

"Nu stim foarte multe lucruri despre ea, exista o lipsa fundamentala de informatii precum ce varsta avea cand a murit, din ce isi castiga existenta sau cum arata. Din moment ce nu exista o linie de descendenti cu ajutorul carora sa putem compara probele ADN, este aproape imposibil sa spunem cu certitudine daca am gasit, intr-adevar, ramasitele ei. Din pacare, acesta va ramane un mister pentru totdeauna", a declarat Mathew Morris, liderul echipei de arheologi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO