S-a deschis prima parcare supraterana din Oradea. Are 457 de locuri, iar in primele trei luni, soferii pot parca gratuit

30-04-2014 13:01


parcare

 Soferii oradeni vor scapa de calvarul de a-si gasi un loc de parcare in centrul orasului. Din 15 mai, prima parcare supraterana din Oradea va fi data in folosinta.

 Constructia a fost ridicata pe locul fostului Spital de Boli Infectioase si va asigura 457 de locuri de parcare, pe o suprafata de peste 13.000 de metri patrati.

O treime din complexul multifunctional cu parcari supraetajate dispune de demisol, parter, doua etaje si terasa, iar o treime din cladire are subsol, parter, trei etaje si terasa.

Parcarea supraterana a carei realizare a costat aproape 4 milioane de euro, bani de la bugetul local are si o parte dedicata spatiilor comerciale si serviciilor.

Lucrarile au fost demarate in august 2012, iar receptia a fost facuta astazi.

Soferii care vor folosi parcarea supraetajata vor plati 1,5 lei pentru o ora de stationare, mai putin cu 50 de bani decat tariful pentru o ora practicat in parcarile amenajate in oras. Cei care vor sa isi faca abonamente in noua parcare, vor plati 130 de lei pe luna.

Primele trei luni insa, parcarea va fi gratuita pentru toti bihorenii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO