Profesorii de sport din Bihor care faceau afaceri ilegale cu etnobotanice, trimisi in judecata

Ultima actualizare: 10-03-2013 07:06
etnobotanice si bani

 Politistii si procurorii DIICOT au terminat cercetarile pentru cea mai ampla retea de traficanti de etnobotanice de pe raza judetului Bihor. E vorba despre afacerea ilegala a doi profesori de sport din Bihor,descoperita de oamenii legii in octombrie 2012.

 In toamna anului trecut, procurorii DIICOT Oradea au descins la cinci adrese din oras, iar cinci persoane au duse atunci la audieri. In locuintele unor profesori de sport din oras, politistii au confiscat 230 de grame de pulbere si 2.000 de plicuti cu substante interzise. Atunci au fost ridicate si doua masini de lux impreuna cu o suma de 60.000 de lei, gasita in casa suspectilor.

Potrivit anchetatorilor, marfa era procurata de la mai multe persoane din tara care o trimiteau la destinatari prin intermediul unor firme de curierat. Afacerea a mers ca pe roate vreme de mai bine de jumatate de an.
Dupa cercetarea a 120 de persoane printre care se numara clienti fideli ai capilor retelei, anchetatorii au hotarat trimiterea in judecata a celor doi profesori de sport, unul de 30 de ani, care era liderul gruparii si a complicelui sau in varsta de 28 de ani.

Oamenii legii au stabilit ca suspectii au obtinut in perioada noiembrie 2011-octombrie 2012 un profit net de 1.242.122 lei din comercializarea produselor respective.
Pentru recuperarea prejudiciului, au fost ridicate de la suspecti trei autoturisme de lux, ceasuri, telefoane mobile si sume de bani, bunuri asupra carora a fost instituit sechestru asigurator.

Daca vor fi găsiti vinovati, cei doi profesori si alti patru complici ai lor risca inchisoarea de la 2 la 8 ani.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO