Cladirile monument din Oradea vor fi reabilitate. Primaria acorda imprumuturi proprietarilor

22-04-2013 15:50


cladiri istorice timisoara

 Mai multe cladiri monument din Oradea vor intra in reabilitari in cel mai scurt timp. Municipalitatea a anutat ca, multumita unor schimbari ale Legii cresterii arhitecturale a cladirilor, renovarea acestor imobile este acum posibila.

 Potrivit conducerii primariei Oradea, au fost facute demersuri pentru demararea lucrarilor inca inainte de a aparea modificarile legii. Astfel, au avut loc discutii cu proprietarii palatelor Poynar, Stern si Vulturul Negru, iar acestia au fost de acord sa isi reabiliteze cladirile cu bani luati imprumut de la Primarie.

Lucrarile vor incepe cel mai devreme in toamna acestui an, dupa ce toate documentele vor fi semnate. Pentru anul acesta, municipalitatea are pregatita suma de un million de euro, bani pentru lucrari de proiectare si pentru interventiile la sarpantele si fatadele cladirilor.

Lucrarile finantate din banii municipalitatii vor fi atribuite prin licitatie si urmarite de angajatii Primariei cu ajutorul reprezentantilor proprietarilor de locuinte. Primaria va institui ipoteci pe care le va ridica dupa ce isi va recupera banii de la creditori.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO