Case in pericol, din cauza gropilor de pe DN1. De fiecare data cand trece un TIR, parca e cutremur

31-01-2013 13:53


  Localnicii dintr-o comuna situata la cativa kilometri de Oradea sunt disperati de zgomotul si trepidatiile pe care le suporta zi si noapte.

Ei locuiesc de-o parte si de alta a drumului national DN 1 care, din cauza temperaturilor scazute si a intemperiilor, s-a umplut de gropi. De fiecare data cand TIR-urile trec peste craterele din asfalt, casele din apropiere se zdruncina din temelii, iar zidurile au inceput sa se umple de crapaturi.

Localnicii din Osorhei privesc neputinciosi cum casele lor se degradeaza de la o zi la alta. De fiecare data cand un camion trece pe drum, parca e cutremur.

" Se misca toata casa, vibreaza tot, tevile de la incalzire se lovesc, le auzi, practic, cand da cite-un TIR intr-o groapa din asta", a spus Mircea Popa, un localnic.

"Am facut sesizari la Drumurile Nationale. Acuma, ramane ca dznsii sa vina sa plombeze. Ar fi bine sa se traga un covor. Sunt foarte multe gropi si, din ce in ce tot mai multe, cratere intregi", a spus Paul Soane, inginer de mediu al Primariei Osorhei.

Cei de la drumuri nationale i-au asigurat pe oameni ca, imediat ce vremea le va permite, vor trece la treaba si vor astupa gropile. Numai sa reziste casele pana atunci.

 

 

Tags: case, gropi, bihor,

VIDEO PROTVPLUS.RO