Ancheta la Manastirea Sfintei Cruci din Oradea. Maicutele sunt suspectate de evaziune fiscala

04-04-2013 12:51


maicute

 Perchezitii joi dimineata in sapte judete ale tarii, la mai multe persoane suspectate de spalare de bani si evaziune fiscala,prejudiciul total fiind de million de lei. In dosar sunt implicate si mai multe maicute de la Manastirea Sfintei Cruci din Oradea.

 Doua dintre perchezitii au avut loc la Oradea, dintre care una la manastire. Altele au avut loc in Tragu-Mures, Reghin, Brasov, Cluj Napoca, Vaslui si Bacau.

Potrivit anchetatorilor, din anul 2010 si pana in prezent, intr-un cont bancar al Manastirii Sfintei Cruci a fost virata suma totala de aproximativ un million de lei. Banii proveneau din contul unei firme din Brasov si, dupa ce ajungeau la manastire, erau virati mai departe la angajatii firmei brasovene. Suma totala virata in conturile angajatilor era de 781.895 de lei, adica mai putin un comision de aproape 200.000 de lei.

In acte figura faptul ca manastirea cumpara diferite materiale de constructii de la angajatii farmaciilor, patroni ai unor firme de profil fictive. Omul de afaceri din Brasov, implicat in scandal, neaga acuzatiile de spalare de bani. Sustine ca, de-a lungul anilor, societatea pe care o conduce a sponsorizat mai multe lacasuri de cult si ca are documente legale pentru aceste acte de binefacere.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO