Agricultorii din Bihor nu mai au liniste. Mistretii le-au pus la pamant recolta bogata de porumb

30-08-2013 14:50


 Paguba mare pentru zeci de agricultori din Bihor. In loc sa se bucure de recolta bogata din acest an, oamenii s-au trezit cu porumbul pus la pamant de mistreti.

 Animalele care vin din padurile din apropierea localitatii bihorene Vadu Crisului au facut ravagii. Oamenii se plang ca vanatorii nu ies suficient de des in teren sa impuste sau sa sperie mistretii si, in disperare de cauza, cer ajutor la primarie. O comisie va evalua situatia.

Peste 30 de proprietari de terenuri agricole au avut de suferit de pe urma mistretilor. Unii s-au trezit chiar si cu 10-15 hectare de teren devastate. Pagubele sunt insemnate daca tinem cont ca numai pentru un hectar, cheltuielile se ridica la peste 3.000 de lei.

Disperati, agricultorii au montat de jur-imprejurul parcelelor, garduri prin care trece curent electric. In zadar.

Dorel Cosma, primarul comunei Vadu Crisului: “Culturile de porumb sunt distruse. De vreo doua saptamani m-au instiintat ca au aparut mistretii, dar nu chiar asa ca si in ultimul timp".

Potrivit legii, atat proprietarii de teren cat si administratorii fondurilor de vanatoare au obligatii. Primii trebuie sa asigure paza culturilor, iar ceilalti sa ceara suplimentarea cotei de vanat.

Oamenii spera sa recupereze macar o parte din paguba.

VIDEO PROTVPLUS.RO