A inceput Targul Palincarilor la Oradea. Bihorenii sunt invitati sa deguste “apa de foc”
Oradea este din nou, timp de trei zile, capitala palincii. Cei mai renumiti producatori ai celebrei "ape de foc" s-au adunat pentru al 12-lea an consecutiv in Parcul Balcescu. Si-au insirat sticlele si butoaiele pe mese si sunt in asteptarea clientilor.
Sortimentele de palinca sunt dintre cele mai variate, de la clasica "de pruna" pana la sofisticatele palinci de pere, porumbele sau gutui. Palincarii, cei care o prepara, spun ca palinca este un adevarat medicament al romanului.
Sticlute de toate dimensiunile si formele, cu desene ale fructelor din care e facuta palinca sau cu personaje imbracate in costume populare, iti atrag privirile la Targul Palincarilor.
Pentru cei care nu suporta cele 50-52 de grade ale palincii pure, unii producatori au gasit o solutie: palinca mai dulce, dar la fel de buna si de naturala.
Targul tine pana duminica, asa ca oradenii, dar si turistii care trec prin oras sunt asteptati sa se infrupte din licoarea naturala. Litrul costa intre 30 de lei, cea de pruna; 50 de lei, cea de porumbele si ajunge pana la 80 de lei, cea de gutui.