6.000 de tone de grau din rezerva Romaniei ar fi fost vanduta de hoti. Cu cat au prejudiciat statul

Ultima actualizare: 02-12-2013 01:42
grau

 O parte din rezerva de grau a tarii a incaput pe mana hotilor. Este suspiciunea extrem de grava pe care o au politistii bihoreni de la Serviciul Antifraude.

 Investigatiile facute timp de un an de zile si finalizate cu mai multe perchezitii facute la sediile unor firme, dar si la domiciliile unor angajati, au scos la iveala o posibila frauda estimata la 16 milioane de lei. Grav este ca suspectii ar fi obtinut aceste sume din vanzarea a 6.000 de tone de grau din rezerva strategica de stat a Romaniei.

Primele banuieli despre o posibila frauda au aparut in momentul cand o importanta societate care se ocupa de depozitarea cerealelor, a inceput sa vanda o parte din silozuri si hambare. De mai bine de 12 ani, acolo a fost depozitata o parte din rezerva de grau a statului.

Potrivit anchetatorilor, administratorul societatii este suspectat ca ar fi vandut aproape 6.000 de tone de grau, iar banii, peste sase milioane si jumatate de lei, i-au intrat in buzunar. In plus, specialistii spun ca nici conditiile de pastrare a graului nu au fost respectate.

Nicolae Hodisan, directorul Directiei Agricole Bihor: "Trebuie sa respecte anumite conditii minime pentru asigurarea pastrarii graului in conditii optime, legate de umiditate, de temperatura, de igiena spatiilor in care este depozitat"

Politistii spun ca, in aceasta afacere, si gestionarul firmei a jucat un rol important.

Alina Dinu, purtator de cuvant IPJ Bihor: "Politistii de investigare a fraudelor au efectuat cinci perchezitii pentru probarea activitatii infractionale a doi bihoreni, reprezentanti ai unei societati comerciale, suspectati ca au prejudiciat statul roman cu peste 16 milioane de lei"

Cei doi suspecti sunt acuzati de inselaciune, delapidare, neglijenta in serviciu si fals si risca ani grei de inchisoare.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO