Patru licee din Bistrita-Nasaud au inregistrat promovabilitate zero la examenul de bacalaureat

bacalaureat 2012

Patru unitati scolare din Bistrita-Nasaud au inregistrat promovabilitate zero la examenul de bacalaureat, potrivit unei statistici a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), data publicitatii luni.

Conform ISJ Bistrita-Nasaud, printre cele patru unitati scolare care au obtinut promovabilitate zero se afla singurul liceu privat din judet, Liceul Particular "Henri Coanda" din comuna Feldru, al carui singur absolvent de stiinte ale naturii care a frecventat scoala in regim de frecventa redusa nu a reusit sa promoveze.
Rata de promovare zero s-a mai inregistrat la urmatoarele scoli de stat: Grupul Scolar "Sfanta Maria" din Bistrita, Grupul Scolar Lechinta si Liceul "Petru Rares" Bistrita.

Grupul Scolar "Sfanta Maria" este fosta scoala ajutatoare din Bistrita. La sesiunea de vara a examenului de bacalaureat s-au inscris zece absolventi ai cursurilor de coafor-stilist si organizator banqueting. Trei nu s-au prezentat, iar sapte nu au reusit sa promoveze.

De la Grupul Scolar Lechinta, unde au fost pregatiti tehnicieni in agricultura si tehnicieni pentru intretinere si reparatii, s-au inscris la examen 44 de absolventi. Dintre acestia, aproape jumatate nu s-au prezentat la bacalaureat. Cea mai mare medie obtinuta a fost 5,83, luata de o eleva de la profilul tehnician agricol.

Liceul "Petru Rares" din Bistrita a avut noua absolventi ai profilului matematica-informatica care au frecventat cursurile la seral. Unul a absentat de la examen, iar ceilalti opt au luat medii intre 3,7 si 5.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

La alte patru scoli, respectiv Grupul Scolar Agricol Bistrita, Grupul Scolar Feldru, Grupul Scolar Telciu, Grupul Scolar Forestier Bistrita, promovabilitatea a fost sub 10 la suta.
Potrivit sursei citate, rezultate la bacalaureat foarte slabe au avut si elevii Grupului Scolar Agricol Bistrita. Dintre cei 279 de elevi inscrisi la examen, au promovat doar patru. Un numar de 47 nu s-au prezentat, iar unul a fost eliminat pentru tentativa de frauda.Rata de promovare la acest liceu este de 1,72 la suta.

De la Grupul Scolar Feldru, au promovat doar 5,48 la suta dintre candidati. Din 76 de inscrisi, 68 au fost respinsi, trei nu s-au prezentat, iar unul a fost eliminat pentru tentativa de frauda. Doar patru elevi au luat examenul. Si aceasta scoala a pregatit tehnicieni pentru intretinere si reparatii, pentru industria textila sau tehnicieni mecatronisti, atat la zi, cat si la seral.

De la Grupul Scolar Telciu, unde s-au pregatit tot tehnicieni pentru intretinere si reparatii, respectiv tehnicieni mecatronisti, au promovat doar 5,56 la suta dintre elevi. Din 162 de inscrisi la examen, au promovat doar sase.

Grupul Scolar Forestier Bistrita a inregistrat un procent de promovabilitate de 6,92. De la liceul care a pregatit tehnicieni pentru protectia calitatii mediului, in prelucrarea lemnului si in instalatii electrice au promovat noua elevi din 172 care s-au inscris. Si de la acest liceu, un elev a fost eliminat pentru tenativa de frauda.

La alte cinci unitati scolare, mai putin de un sfert dintre absolventi au reusit sa promoveze. Este vorba de Grupul Scolar de Servicii Bistrita - 12 la suta promovabilitate, Grupul Scolar Maieru - 12,28 la suta, Grupul Scolar "Henri Coanda" Beclean - 12,86 la suta, Grupul Scolar Silvic Nasaud - 18,48 la suta si Colegiul Tehnic "Grigore Moisil" Bistrita - 22,40 la suta.
Conform ISJ Bistrita-Nasaud, sub 50% promovabilitate s-a inregistrat in sapte licee din Bistrita-Nasaud. Este vorba de Colegiul Economic Nasaud - 32,37 la suta, Grupul Scolar Agricol Beclean - 35,61 la suta, Grupul Scolar "Radu Petrescu" Prundu Bargaului - 37,89 la suta, Colegiul Tehnic InfoEl Bistrita - 40,87 la suta, Grupul Scolar Sanitar Bistrita - 41,03 la suta, Liceul de Muzica "Tudor Jarda" Bistrita - 44,44 la suta si Liceul cu Program Sportiv Bistrita - 45,86 la suta.

Doar opt licee din Bistrita-Nasaud au ingregistrat promovabilitate peste 50%. Este vorba de Liceul Teoretic "Constantin Romanu Vivu" Teaca - 53,57 la suta, Liceul Teoretic "Solomon Halita" Sangeorz-Bai - 57,53 la suta, Grupul Scolar Caianu Mic - 75 la suta, Colegiul National "Andrei Muresanu" Bistrita - 82,76 la suta, Colegiul National "George Cosbuc" Nasaud - 85,45 la suta, Liceul de Arte "Corneliu Baba" - 88,68 la suta, Liceul "Petru Rares" Beclean - 91,33 la suta si Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita cu 93,75% promovabilitate, cea mai mare din judet.

De la Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita nu au reusit sa promoveze 11 elevi din cei 176 care au sustinut examenul.

De altfel, tot de la aceasta scoala sunt si elevii care au obtinut cele mai mari medii la examenul de bacalaureat: Ioana Delia Chilom, absolventa a sectiei de stiintele naturii, a obtinut media 9,96. Ana Maria Campan, de la filologie, a avut a doua medie din judet, 9,9, la egalitate cu Bianca Oana Nemes, de la sectia de stiinte ale naturii. Pe locul patru se afla Daniela Dociutot de la CN "Liviu Rebreanu", absolventa a sectiei de stiinte sociale, care a obtinut media 9,83.

Promovabilitatea la sesiunea de vara a bacalaureatului a fost, in judetul Bistrita-Nasaud, de 41,57 la suta, procent sensibil mai mic fata de cel de anul trecut, cand au reusit sa promoveze, inainte de contestatii, 41,92 la suta.

 

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
VERDE pentru Bacalaureatul profesional. Senatul a votat proiectul de lege cu 73 de voturi pentru
VERDE pentru Bacalaureatul profesional. Senatul a votat proiectul de lege cu 73 de voturi pentru

Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de lege privind introducerea bacalaureatului profesional, cu 73 de voturi "pentru", 15 "impotriva" si o abtinere.

Bacalaureatul diferentiat a ajuns in dezbatere la Senat. Citeste aici PROIECTUL NOULUI BAC
Bacalaureatul diferentiat a ajuns in dezbatere la Senat. Citeste aici PROIECTUL NOULUI BAC

Ajuns in Senat, bacalaureatul diferentiat propus de Ecaterina Andronescu a starnit dezbateri aprinse. Nici politicienii nu stiu daca noul tip de examen va rezolva problema rezultatelor slabe din ultimii ani.

Rezultate contestatii Bacalaureat 2012, sesiunea de toamna
Rezultate contestatii Bacalaureat 2012, sesiunea de toamna

Stirileprotv.ro va va tine conectati in timp real cu toate rezultatele de la Bacalaureat 2012 sesiunea a doua din luna august din toate judetele.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.