Ecaterina Andronescu cheama elevii care au picat la BAC 2012 la cursuri speciale organizate de scoli

Ultima actualizare: 01-10-2012 00:34
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca rezultatele de la bacalaureat - 43,01 la suta - sunt sub asteptarile celor din sistemul de invatamant.

Aceasta i-a incurajat insa pe elevii care nu au trecut examenul sa renunte la vacanta si sa mearga la cursurile remediale.

Desi sunt cele mai slabe rezultate din ultimele doua decenii, Andronescu a refuzat sa le califice, precizand ca are "proprietatea cuvintelor" si ca se gandeste la elevi si parinti.

VEZI AICI REZULTATELE LA BACALAUREAT 2012

"Nu sunt rezultate care sa multumeasca pe cineva din sistem, dar nu vreau sa-i descurajam pe copii si pe parinti", a declarat, duminica seara, Ecaterina Andronescu, precizand ca elevii trebuie sa participe la cursurile remediale ce vor fi organizate de scoli pana la examenul din august.

Etapa a doua a examenului de bacalaureat are loc in luna august, iar ministrul Educatiei a spus ca elevii vor fi ajutati pentru a se pregati, in acest sens urmand a fi organizate cursuri.

Promovabilitatea la sesiunea din iulie a examenului de bacalaureat, la nivel national, este de 43,01 la suta, inainte de solutionarea contestatiilor.

VEZI AICI REZULTATELE DE LA BACALAUREAT 2012

In 2011, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 44,47 la suta la nivel national, inaintea contestatiilor, iar rezultatele au fost considerate cele mai slabe din ultimele doua decenii, fiind pentru prima data cand in aproape 30 de unitati de invatamant nu a fost niciun promovat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO