Bacalaureat 2012. Prima proba la limba si literatura romana oral incepe luni la 12:00

Ultima actualizare: 02-11-2012 04:13
Bac

Prima proba la Bacalaureat 2012, cea orala la limba si literatura romana, incepe luni la ora 12.00. Salile de clasa trebuie pregatite dupa alegerile locale de duminica.

"La proba vor participa peste 200.000 de candidati. Ora 12.00 a fost decisa de minister pentru a fi timp sa fie pregatite salile din centrele de examen in care duminica are loc scrutinul electoral.

"Luni dimineata, membrii comisiilor vor fi, incepand cu ora 10.00, in centrele de examen, unde vor primi subiectele in format electronic. Dupa ora 10.00, nicio persoana straina nu va mai putea intra in centrele de examen", a mai spus Fedorca.

Anul trecut, proba orala de limba romana a inceput la ora 9.00. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolaral Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu, in Capitala vor fi organizate 109 centre de evaluare a competentelor.

Gestul pe care il fac milioane de oameni in fiecare zi, interzis in scoli. Explicatia autoritatilor e de-a dreptul socanta

Pentru proba de luni, in Bucuresti au fost inscrisi aproximativ 23.000 candidati, dintre care 19.000 sunt din promotia 2012, restul fiind din anii anteriori. Potrivit lui Banu, doar putin peste jumatate din totalul celor respinsi la bacalaureatul din 2011 ar putea figura printre cei care s-au inscris la proba de luni.

Peste 330.000 de elevi au fost inscrisi, pana joi, la prima sesiune a examenului de bacalaureat, numarul acesta putand fi modificat, dupa ce vor ajunge ultimele raportari din judete, a anuntat, joi, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop.

Sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului de anul acesta incepe in 11-13 iunie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Examenul continua in 13-15 iunie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, urmata in 18-22 iunie de evaluarea competentelor digitale si in 25 - 27 iunie de evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise incep in 2 iulie cu testul la limba si literatura romana. Pentru 3 iulie este programata proba scrisa de limba si literatura materna, in 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar in 6 iulie candidatii vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii.

In 8 iulie vor fi afisate rezultatele, iar in 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, vor fi depuse contestatiile. In perioada 10 -12 iulie va avea loc solutionarea contestatiilor, iar in 13 iulie vor fi afisate rezultatelor finale.

Elevii claselor a XII-a si a XIII-a incheie cursurile vineri, cu trei saptamani inainte de restul elevilor.

Un articol vestimentar pe care femeile il poarta zilnic, interzis in scolile din Marea Britanie. De ce a fost luata aceasta masura drastica

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO