Andronescu: Avem nevoie de bacalaureat diferentiat, vom organiza mai multe simulari ale examenului

Ultima actualizare: 27-10-2012 04:12
Ecaterina Andronescu si Victor Ponta

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marti, la Guvern, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta, ca bacalaureatul din 2013 trebuie sa fie diferentiat cu "rute profesionale" si ca vor fi organizate mai multe simulari ale acestui examen.

 

"Rezultatele din acest an de la bacalaureat indica faptul ca la liceele teoretice promovabilitatea a fost de peste 70-80%, in timp ce la liceele industriale, de 20-24%. De asemenea, la repartizarea computerizata, in liceele tehnologice nu ajung cei mai buni elevi", a mai spus ministrul Educatiei.

Potrivit lui Andronescu, in sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului de anul acesta, rezultatele candidatilor din promotiile anterioare sunt mai slabe decat ale celor din promotia 2012, ceea ce a determinat scaderea promovabilitatii. Tot la aceasta sesiune, absolventii promotiei 2012 de la filiera teoretica au avut promovabilitate de 80-84%, fata de doar 15-20% la cei din anii anteriori, a precizat demnitarul.

In acest context, Ministerul Educatiei va incerca, din anul scolar viitor, sa intensifice inspectiile scolara, in special la materiile pentru bacalaureat, si sa organizeze mai multe simulari ale examenului, a mai spus ministrul.

Andronescu a adaugat ca, pe durata vacantei, va fi intensificata pregatirea speciala pentru elevii care au fost respinsi in prima sesiune. "Vom face o pregatire speciala pe care o vom acorda elevilor pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Totodata, la sfarsitul luni august, speram sa avem o sesiune extraordinara a Senatului, care sa se materializeze cu o noua forma a bacalaureatului in 2013", a spus Andronescu, referindu-se la intentia introducerii bacalaureatului diferentiat.

Noul bacalaureat ar presupune introducerea de probe scrise diferentiate in functie de profil si filiera.

La nivel national, pomovabilitatea la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat de anul acesta este de 43,04% inainte de solutionarea contestatiilor, cu 1,43% mai mica fata de 2011.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO