Targul auto de la Paris isi deschide portile pentru public. Masinile care se conduc singure, printre vedetele expozitiei

01-10-2016 08:35


paris

Masinile care se conduc singure se numara printre vedetele Targului auto din Paris, care isi deschide sambata portile pentru public.

Intrebarile care ii macina pe experti sunt insa daca sunt oamenii pregatiti sa renunte la condus si daca legislatia va fi modificata la fel de repede cum evolueaza tehnologia.

Cei de la Mercedes au prezentat un vehicul-concept autonom, adus parca din viitor - fara volan si fara pedale de acceleratie sau frana, cu scaune confortabile si monitoare de ultima generatie.

Din alta lume pare si un Volkswagen electric. Volanul se retrage pentru a-i face loc soferului, care se poate relaxa in timp ce masina se conduce singura. Acest model va fi lansat in 2020.

Desprins din filmele SF pare si un BMW. Producatorul spune ca este un vehicul concept, creat sa recunoasca nevoile pasagerilor si sa ramana in permanenta conectat cu ei. Totul este posibil datorita celor 800 de senzori din interior.

In timp ce tehnologia avanseaza rapid, specialistii atrag atentia asupra unor aspecte.

Parerile soferilor sunt impartite.

"Nu am incredere in acest vehicul. Este treaba lor daca vor demonstra in cativa ani ca este posibil sa mergi intr-o astfel de masina in siguranta, dar, pentru moment, prefer sa conduc eu."

"De ce as vrea sa conduc spre birou si sa ma concentrez la drum, cand as putea sa stau pe scaunul din spate sa citesc ziarul, o carte sau sa dorm?"

Companii precum Ford, Mercedes, BMW sau Volvo testeaza deja astfel de masini care se conduc singure.
 

Sursa: Pro TV

Tags: paris, mercedes,

VIDEO PROTVPLUS.RO