Ferrari din 1978, cu propulsie electrică, scos la licitație
Un american nu a mai vrut să aştepte până în 2020, când Ferrari a anunţat că va lansa prima maşină electrică.
Cu ajutorul unor prieteni pricepuţi, a transformat un bolid clasic, recuperat dintr-un cimitir de maşini, într-unul impecabil cu propulsie electrică.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Este primul din lume şi îl întrece în viteză pe cel cu motor convenţional. Totul a pornit de la pasiunea lui Eric şi a prietenilor săi pentru maşinile sport ale constructorului italian. În special pentru Ferrari 308 GTS, din 1978, care poate atinge 235 de km pe oră.
Eric Hutchinson, creatorul maşinii: "Este o maşină legendară. Toţi ne doream să conducem un asemenea autovehicul. Nimeni nu îşi permitea totuşi să-l cumpere."
Visul i s-a împlinit când a găsit bolidul mult dorit într-un cimitir pentru maşini. A dat 10 mii de dolari pe un exemplar aflat într-o stare jalnică.
Eric Hutchinson, creatorul maşinii: "Când am adus maşina de la cimitir am fost oripilat. Fusese avariată de un incendiu la motor. Mirosea groaznic, tot cauciul fusese ars, ferestrele erau sparte. Era un dezastru."
Acela a fost momentul în care s-a gândit că, dacă tot trebuie să o restaureze, de ce să nu o transforme într-un bolid electric. Mai ales că putea conta pe sprijinul colegilor de la atelierul său auto.
Eric Hutchinson, creatorul maşinii: "Cred că am renunţat de patru ori într-un an şi jumătate, aproape doi, cât a durat să ajungem aici."
La capătul a mii de ore de muncă, echipa a ajuns să testeze noul 308 GTS electric. Maşina are trei baterii electrice care au ajutat-o să depăşească în viteză modelul original, cu motor convenţional. Un şofer profesionist le-a condus pe amândouă la viteză maximă, iar vehiculul electric a terminat cursa cu zece secunde mai repede.
Eric Hutchinson, creatorul maşinii: "Maşina nu a fost creată să atingă asemenea viteze, dar se descurcă foarte bine."
După ce a trecut euforia momentului, Eric a vrut să treacă la următoarea restaurare, aşa că a scos la licitaţie bolidul electric. Cel care l-a cumpărat - cu 77 de mii de dolari - nu ştia că e vorba de o maşină electrică. A aflat abia când a primit-o şi nu a fost dezamăgit câtuşi de puţin. Din contră.
Sursa: Pro TV
Etichete: ferrari, masina electrica, viteza, american,
Dată publicare:
20-04-2018 09:02