Zeci de gospodarii indundate in judetul Mures

Ultima actualizare: 28-08-2012 21:28
inundatii

Ploile torentiale au provocat pagube in mai multe localitati din judetul Mures. Numai in comuna Deda au fost inundate in jur de 40 de gospodarii si au fost afectate numeroase surse de apa.

Primele estimari efectuate de autoritati arata ca pe raza comunei Deda au fost inundate 40 de gospodarii, au fost afectate 30 de fantani, 5 hectare de teren arabil si 2 kilometri din reteaua de canalizare.

Ploile torentiale si precipitatiile abundente au provocat pagube si in Cristesti, in Sighisoara si Reghin, unde au fost inundate mai multe subsoluri. Numai in localitatea Cristesti au fost afectate sase hectare de teren arabil si 42 de gospodarii si anexe. O femeie si un copil de 5 ani surprinsi de viitura pe Valea Nadesului, in localitatea Tigmandru, au fost salvati dupa ce apele s-au revarsat din cauza unui pod infundat.

Situatia este cu atat mai grava cu cat Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare ce intra in vigoare maine dimineata si e valabila pana sambata. In aceasta perioada, in vestul, nordul si centrul tarii se asteapta averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO