Trei proiecte de arta experimentala vor fi finantate prin fondul Jazz in the Park
Festivalul Jazz in the Park desfasoara pentru al doilea an la rand Fondul Jazz in the Park. Anul acesta, organizatorii festivalului vin in sprijinul artistilor locali prin oferirea unui fond.
Organizatorii Jazz in the Park si-au propus ca in acest an sa stranga din donatii cel putin 15.000 euro, bani cu care vor finanta minim 3 proiecte artistice si comunitare. Campania de donatii incepe sambata, la Picnic in the Park. Atunci vor fi prezentate proiectele, iar cei interesati vor putea discuta cu reprezentantii proiectelor selectate de juriu.
Descrierea proiectelor care vor fi finantate in urma campaniei de donatii:
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Moara
Moara este un proiect care consta in construirea unei instalatii din lemn sub forma unei punti sau a unui loc de sezatoare. E vorba despre un pod pietonal care va fi ridicat peste Canalul Morii, intr-un loc cu verdeata unde oricine va putea sa evadeze din aglomerarea urbana. Initiatorii proiectului isi propun astfel sa recupereze o parte din istoria industriala si umana a Clujului de altadata. Proiectul imbina artele vizuale cu sculptura si dulgheria. Locul in care va fi amplasat podul pietonal va fi stabilit in urma unei documentari si in colaborare cu autoritatile locale.
Jazz of the Park – Our Environment Remixed
Sunetele parcului pot sa creeze muzica, iar fiecare dintre noi putem contribui la un astfel de proiect. Ideea presupune realizarea unui pupitru de muzica electronica care sa functioneze pe baza sunetelor inregistrate in parc. Sistemul va fi gandit pentru interactiune astfel incat fiecare vizitator va avea ocazia sa creeze muzici electronice din sunetele copacilor, pasarilor, mediului in care va fi amplasat sistemul de sunet.
Mascarici-reinterpretarea cartilor de joc multiculturale
26 de ilustratori grafici isi unesc talentul pentru a crea un set special de carti de joc. Fiecare ilustrator isi foloseste propria imaginatie in stabilirea elementelor ce compun imbracamintea tarii alese. Este o reinterpretare contemporana a Pacaliciului pe care l-am jucat cand eram mici. Se imbina astfel artele vizuale cu designul.
In cazul in care clujenii vor dona mai mult de 15.000 euro, vor fi sustinute si urmatoarele proiecte, in ordinea stabilita de juriu: Glow, Reintegrare si Teen Spirit. Glow este un proiect de arta vizuala care transforma ramurile si frunzele unui copac in spatiu de proiectie, Reintegrare urmareste realizarea de aplicatii interactive create de sunet, forma si lumina, care compun o instalatie formata din sculpturi acustice. Scopul proiectului Teen Spirit este realizarea unei productii aflate la confluenta dintre teatru, muzica, arte plastice si performance care sa promoveze dialogul intercultural si cel intre generatii.
In total 39 de proiecte au fost depuse de catre artistii clujeni interesati sa intre in Fondul Jazz in the Park. In alegerea proiectelor, juriul a tinut cont de fezabilitatea proiectelor, relevanta lor, calitatea artistica, inovatie si modalitatile de promovare propuse.
Cum poti dona
Campania de donatii pentru proiectele selectate incepe sambata, la Picnic in the Park. Clujenii vor putea dona prin achizitionarea unui bilet neobligatoriu, la Picnic in the Park si la festivalul Jazz in the Park, iar din 16 mai biletele neobligatorii vor fi disponibile si online, prin reteaua BiletMaster.ro, la pretul de 10 lei.