Studentii dau culoare orasului de Zilele Clujului 2015

Studentii dau culoare orasului de Zilele Clujului 2015

Cea de-a V-a editie a “Zilelor Clujului” va avea loc in perioada 22-26 mai 2015, iar aceasta editie va fi parte integrata a programului Cluj-Napoca – Capitala Europeana a Tineretului 2015.

Studentii clujeni vor demonstra ca sunt o forta si un element esential in dinamica orasului nostru, chiar in debutul Zilelor Clujului 2015, cu ocazia evenimentului „Studentii dau Culoare Clujului”.

Manifestarea va avea loc vineri, 22 mai 2015, de la ora 9.00, la Sala Polivalenta, unde studentii universitatilor clujene vor lua parte la „Inchiderea anului universitar”. De la ora 10.30, acestia vor participa la Parada Universitatilor Clujene, dupa care, vor ajunge in Piata Unirii la un spectacol de culoare pe ritmurile orchestrei Bigg Dimm A'Band.

Evenimentele importante din cadrul Zilelor Clujului 2015:

Piata Unirii: Scena din Piata Unirii va gazdui, timp de 3 zile, concerte pop-rock, seara de muzica clasica si un regal folcloric.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Vineri, 22 mai

Incepand cu ora 18:00, in Piata Unirii, elevii scolilor clujene vor bate recordul de cel mai mare „Cup Song”, pe ritmurile Alexandra Ungureanu & Crush. In aceste zile, toate scolile clujene sunt asteptate sa se inscrie in acest proiect al Zilelor Clujului. Inscrierile se pot face la coordonatorul activitatii din cadrul scolii pana la data de 15 mai 2015.

Numarul tinerilor care s-au inscris pana in acest moment in proiect a depasit 1.200 de persoane. Seara de vineri va continua in Piata Unirii cu concertele trupelor David & The Six Martini Band, Vunk si, in premiera, va urca pe scena, impreuna, trupa Iris cu legendarul solist Cristi Minculescu, dar si cu Dan Bittman, soprana Felicia Filip si actorul clujean Dan Chiorean.

Sambata, 23 mai

Seara de muzica clasica din Piata Unirii avea urmatorul program:

18:00 Spectacol Alexandru Tomescu – vioara Stradivarius Elder
Invitat special: pianistul rus Eduard Kunz;
19:30 Gala Operelor Clujene – Opera Nationala Romana si Opera Maghiara de Stat
Musical Gala Night
21:30 Filarmonica de Stat Transilvania alaturi de solistii:
Florin Estefan, Diana Tugui, Stefan Pop, Viorica Cortez

Duminica, 24 mai

De la ora 15:00 va avea loc traditionalul Regal Folcloric. Pe scena vor urca ansambluri clujene si cei mai cunoscuti solisti de muzica folclorica: Vladuta Lupau, Maria Lobont, Ana Ilca Muresan, Oana Bozga, Silviu Adrian Popa, Ioana Stetco, Lucia Potra, Mariana Morcan, Mariana Anghel, Dinu Iancu Salajanu, Dumitru Farcas, Cristian Pomohaci, Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudascu, Aurel Tamas.

Piata Muzeului

Scena din Piata Muzeului va gazdui in perioada 22-26 mai, incepand cu orele 19:00 concerte de muzica live ale trupelor clujene. Seri de cover-uri, jazz, folk sau blues vor putea fi savurate in locatia boema. Printre trupe se numara: Indie Folker, Jazzybirds, Nuages Quartet, 3 O'Clock, artistul elvetian Mark Aymon, band-ul Academiei de Muzica „Gh. Dima” - Bigg Dimm A'Band, Arpi & Zip Band, Alex Musat Band, Mood Quartet.

Str. Mihail Kogalniceanu

Festivalul Culinar International (22-24 mai) va aduce in acest an un plus de eleganta si savoare prin prezenta unor restaurante cu specific international si a unor maestrii bucatari de renume international. Timp de 3 zile, gurmanzii sunt asteptati la demonstratii si degustari gastronomice, ateliere de gatit si recordul de cel mai mare Cheesecake – Duminica, 24 mai, ora 16:00.

Promenada Multiculturalitatii “UBB aduce o lume intr-un oras” reuneste pe strada Mihail Kogalniceanu centrele si institutele culturale, facultatile, liniile de studiu, muzeele si alte departamente ale Universitatii Babes-Bolyai si ofera o viziune inedita asupra multiculturalitatii Clujului in sfera academica, sociala si culturala.

Tot pe strada Mihail Kogalniceanu vor avea loc si Promenada Cartilor si Targul Mesterilor populari clujeni. In cadrul targului vor participa si mesteri populari din orasele infratite Zagreb (Croatia), Pécs (Ungaria), Suwon (Coreea de Sud), precum si comunitati si alte centre culturale.

Strada Potaissa (Zidul Cetatii) - (22-24 mai) va fi scena unor demonstratii de lupte, ateliere de pielarie, fierarie, olarit, antrenamente si turniruri cavaleresti. Toate aceste activitati fac parte din Tabara Medievala si Tabara Antica.

Programul din Manastur, zona “La terenuri” (22-24 mai), conceput de Asociatia Colectiv A impreuna cu locuitorii cartierului contine activitati dedicate copiilor, tinerilor, dezbateri de cartier, concerte live, teatru si multe altele.

Parcul Central “Simion Barnutiu” va fi “Fun Zone-ul” Zilelor Clujului (22-24 mai) oferind senzatii tari prin activitati outdoor cu: escalada, canoeing, tir cu arcul sau slackline.
De asemenea, in zona totemului Youth 2015, in contextul Capitalei Europene a Tineretului, se vor desfasura multiple evenimente si actiuni interactive organizate de Federatia Share si partenerii acesteia.

Casino-ul si Turnul Croitorilor vor oferi teatru de papusi, ateliere, demonstratii de tango sau expozitii iar Cinematografl Marasti va oferi spectacole de balet, festival de folk si proiectii de filme.

Intiativa Scena Urbana dezvolta si in acest an proiecte de vitalizare a unor spatii urbane si readucerea lor in atentia locuitorilor Clujului. Printre evenimente se numara spectacolul Habanera- fragmente din Opera Carmen, pe Dealul Cetatuia (zona Pergola), duminica, 24 mai, ora 20:00.

Festivalul Multiculturalitatii va aduce o serie de expozitii, worshop-uri, ateliere, seri multiculturale si conferinte in multiple locatii din Cluj-Napoca. Festivalul este organizat sub egida Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului-Filiala Cluj in contextul Capitalei Europene a Tineretului (cu sprijinul Federatiei SHARE Cluj-Napoca si Platforma Cluj Multicultural). In festival sunt implicate centre culturale si comunitati straine din municipiul nostru.

Pe langa aceste manifestari, vor mai avea loc Turneul de Fotbal pentru Juniori “Fotbal à la Cluj”, Corporate Games, concursul Treasure Hunt, tururi ghidate, animatia stradala, ateliere de creatie in aer liber, workshop-uri si multe alte surprize.

Evenimentul de Inchidere a Zilelor Clujului

20:30 Scena Verde – Locatia: Iulius Parc- scena flotanta de pe lacul de la Iulius Mall, realizata din reciclarea a peste 125.000 pet-uri

Concert inaugural al Teatrului "Scena Verde", Spectacol de muzica de film, musical si balet oferit de Orchestra Simfonica Philharmonia Napocensis alaturi de soprana Stefania Barz, tenorul Marius Vlad Budoiu, mezzosoprana Iulia Merca, basul Kopeczi Sandor. Dirijori: Petre Sbarcea si Dalma Kovacs.

Programul complet poate fi accesat pe: www.zileleclujului.ro si www.facebook.com/zileleclujului
http://issuu.com/zileleclujului/docs/brosura_zilele_clujului_2015.

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Centrul pentru Dialog European si Diplomatie Culturala, organizeaza în perioada 18-20 august cea de-a patra editie a festivalului Transylvania History Days, eveniment ce va avea loc pe malul Somesului, la vest de podul Garibaldi.

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti
UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

Universitatea Babes-Bolyai isi va deschide miercuri, 12 iulie 2017, portile pentru absolventii de liceu candidati la statutul de student. admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!
O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

ZARACATAN este un spectacol de echitatie unic in Romania, un show in care artisti de nivel international combina numere de dresaj, gimnastica artistica, acrobatii, sarituri peste obstacole si teatru.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.