Planta minune. Este mult mai dulce ca zaharul si nu are calorii
Stevia dulce poate fi folosita cu succes in alimentatie. Este un aliat de nadejde pentru cei care vor sa slabeasca, dar si pentru diabetici. Constienti de beneficiile pe care le aduce organismului, doi romani au investit in sere cu astfel de culturi.
Eric si Grania sunt doi romani care traiesc in America. S-au cunoscut la Bucuresti unde el a studiat medicina veterinara, iar ea, horticultura. Ulterior, Grania a devenit cercetator in ameliorarea plantelor si genetica la Universitatea din California si a obtinut un brevet pentru un soi nou, de stevie dulce.
Stevia rebaudiana este un inlocuitor natural al zaharului, cu o putere de indulcire de 300 de ori mai mare. Originara din America de Sud, unde se folosea la celebrul ceai mate, este ruda cu stevia din care noi facem ciorba. Stevia se intretine usor, iar prima recolta apare dupa cinci luni. Important este sa fie irigata bine. Frunzele uscate sunt trimise de aici in China, unde sunt transformate in pudra sau in sirop.
La noi aceste produse se gasesc in magazinele naturiste. Costa 11 lei - 50 de ml de sirop si 50 lei - o cutie cu 250 de gr de pudra, care se poate folosi inclusiv la prajituri si compoturi.