Festivalul Intregalde Folk din Alba aniverseaza 25 de ani de la evenimentele din Piata Universitatii

Ultima actualizare: 11-06-2015 06:55
Festivalul Intregalde Folk din Alba aniverseaza 25 de ani de la evenimentele din Piata Universitatii

Cea de-a treia editie a Festivalului Intregalde Folk va celebra, anul acesta, nu doar cultura folk, ci si implinirea a 25 de ani de la evenimentele din Piata Universitatii, la care o parte din organizatori si artisti au participat personal.

Festivalul va avea loc intre 8 si 12 iulie 2015, in satul Ivanis, comuna Intregalde, judetul Alba. Noutatea acestei editii consta in organizarea unei seri speciale care va fi dedicata evenimentelor din Piata Universitatii din 1990. Organizatorul festivalului, Stelian Maria, a luat parte personal la aceste evenimente inainte de a emigra in Suedia, unde a pus bazele acestui festival.

Stelian Maria, Vlad Galis si Dr. Barbi, care au fost impreuna in balconul Universitatii in timpul “golaniadei”, vor sustine pe 9 iulie, de la ora 22:00, recitalul live unplugged “Remember -Piata Universitatii - 25 de Ani - EROII NU MOR NICIODATA!”. Artistii vor readuce publicului cantecele “huliganilor” care au rasunat in ”tribuna democratiei” in acea perioada, inainte ca manifestatia anticomunista sa fie oprita brutal de politicienii acelor vremuri. ”Editia de anul acesta este dedicata victimelor Pietei Universitatii 1990. Vor vorbi prin vocile noastre, sunt 25 de ani de-atunci”, declara Stelian Maria.

Ca si pana acum, Intregalde Folk 2015 incurajeaza arta si turismul rural in regiunea Intregalde, o zona locuita a muntilor Apuseni in care natura a fost pastrata aproape intacta. Corturile, artistii din Romania si din afara ei, mancarea la cazan, placintele coapte la foc de lemn, drumetiile dupa ciuperci, fructe de padure si plante medicinale, jocurile pentru copii si focurile de tabara vor fi prezente la Intregalde Folk, ca in fiecare an. Nu vor lipsi nici concertele de folk, jazz si blues, nici concursul de interpretare pentru incepatori si avansati.

Concertele din acest an vor fi sustinute de: Glenn Silverious John (Pakistan), Emeric Imre, Raluca Cismaru, Daniel Fat, Oana Dragomir, Felicia Pop, Nelu Pitic cu Daniel Julean si ”Trupa de serviciu”, Adi Mitescu, Daniel Oprita si Puiu Bretoiu, Denisa Moga, Stefan Rares Capata, Cristi Bordas si Laura Gaspar, Barock Group, Vlad Galis, Dr. Barbi, Stelian Maria, Flaviu Tuliciu, New Levites, Nicu Zotta, Catalin Ungureanu, Titus Constantin, Catalin Stepa, Adi Bezna si Florin Thomits.

Concursul de interpretare, cu cea mai mare valoare a premiilor din ultimii ani, va fi impartit in doua sectiuni: Incepatori si Avansati. Participantii vor fi selectati in urma unei preselectii organizate pe 8 iulie, la ora 17:00. La concurs pot participa orice artisti folk care canta individual sau in trupa, indiferent de varsta. Acestia se pot inscrie in preselectie la fata locului sau online, pana pe data de 5 iulie (cu nume, prenume, varsta, oras si un nr. de telefon al parintilor in cazul participantilor minori), la adresa: alina.musatoiu@gmail.com. Nu exista taxa de inscriere.

Premiile, cu o valoare totala de peste 5.500 lei, au fost denumite dupa artisti renumiti si dupa cele mai cunoscute atractii naturale ale zonei Intregalde.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO