Documentele Unirii Transilvaniei cu Romania vor fi disponibile online

30-08-2012 16:33


Unirea Transilvaniei cu Romania

6.000 documente originale, toate clasate in categoria Tezaur a Patrimoniului Cultural National al Romaniei, vor fi digitizate, oferind astfel posibilitatea, atat specialistilor, dar si publicului larg, de a le accesa pagina cu pagina.

Proiectul apartine Centrului National de Conservare si Restaurare a Cartii Vechi din cadrul Muzeului National al Unirii din Alba Iulia, care a obtinut o finantare nerambursabila de 44.805 lei. Din acesti bani se vor asigura onditii optime de conservare si valorificare a colectiei de Documente ale Unirii, pe care Muzeul National al Unirii din Alba Iulia o detine.

Cele 6.000 de documente originale reprezinta cea mai mare şi valoroasa colectie de documente ale Unirii Transilvaniei cu Romania de la 1 Decembrie 1918, fiind intre cele mai valoroase piese aflate in patrimoniul muzeului albaiulian. Intre ele se gasesc si celebrele credetionale cu numele celor 1.228 de delegatilor trimisi de pe tot cuprinsul Transilvaniei la Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO