Crescatorii s-au reprofilat, afacerile cu iepuri gigant au inceput sa infloreasca in Romania


Ultimul update: Marti 05 Martie 2013 06:48
Data publicarii: Sambata 02 Martie 2013 11:18
Categorie: Ardeal

Afacerile cu iepuri, care cantaresc pana la 12 kilograme, au inceput sa infloreasca la noi in tara. Urecheatii nu mai ajung pe mese, sub forma de friptura, ci devin animale de companie pentru straini

 

Domnul Adrian, din Ocna Mures, a inceput afacerea cu iepuri gigant in urma cu sase ani, si a investit 10 mii de euro. El a adus din Germania si Slovacia exemplare unul si unul, apoi urechiatii s-au inmultit, iar unii dintre ei au obtinut si premii importante.
Nu e de mirare ca acum, domnul Adrian are clienti nu doar din Romania, ci si din toata Europa.

Pentru un alt crescator de iepuri, din judetul Cluj, totul a pornit de la banal cadou. Omul i-a daruit fiicei sale un urechiat gigant si, dupa cativa ani, s-a indragostit iremediabil si se lauda deja cu o crescatorie.

Afacerea este profitabila si usor de intretinut, o femela ajunge sa faca, de trei ori pe an, cate 10 pui. Iepurii au preturi cuprinse intre 80 si 150 de lei, totul depinde de varietate, culoarea lor si rasa din care provin.

"Uriasul German" este una dintre rasele care se preteaza cel mai bine la productia de carne. Iar nutritionistii spun ca are aproximativ jumatate din colesterolul pe care il contine carnea de vitel.

Un exemplar de rasa se poate vinde in strainatate si cu 300 de euro

 

Zeci de animale fara stapan vor fi sterilizate gratuit
Oile, rentabile pentru fermierii ardeleni
VIDEO PROTVPLUS.RO