Turda investeste 1,5 milioane de euro in centre spa și servicii hoteliere

15-02-2012 09:41


Tot mai mulţi turişti aleg Salina de la Turda în scop terapeutic, astfel că administratorii acesteia spun că anul acesta vor face investiții masive în domeniul balneoterapiei.

După ce Salina de la Turda a atras în anul 2011 peste 350 de mii de turişti, autorităţile s-au gândit să dezvolte potenţialul zonei. Aşa se face că în curând turiştii veniţi la tratament în salină se vor putea trata şi la un hotel de trei stele, în centrul oraşului. Aici se va amenaja o bază de tratament cu sare din salină şi nămol terapeutic, cabinete de balneoterapie, un modern centru spa, dar şi bazine cu apă dulce.

„Se va elabora manualul de tratament în salină şi vom reabilita parterul şi mezaninul hotelului şi fostele băi comunale.Vom crea un centru wellnes spa, bazin cu apă dulce, saună, sala de fitnes şi asociat vor fi cabinete medicale de balneoterapie”, explică Ovidiu Mera, directorul salinei. Cel mai probabil investiţia în centrul balneo va fi gata la finalul acestui an.

Mediul salin, indicat împotriva răcelilor

Medicii susţin că mediul salin este prielnic în tratarea afecţiunilor respiratorii datorită temperaturii constante de 10-12 grade Celsius şi a umidităţii de 75-80%, precum şi concentraţiei optime de aerosoli. „Vin în special asmaticii, noi recomandăm şi pentru rinita alergică, laringită şi bronşită”, spune Camelia Marincean, asistent medical.

VIDEO PROTVPLUS.RO