Andrei Codrescu se intalneste cu cititorii la Cluj-Napoca pe 5 si 7 octombrie


Ultimul update: Vineri 07 Octombrie 2016 07:05
Data publicarii: Marti 04 Octombrie 2016 17:27
Categorie: Ardeal
Andrei Codrescu se intalneste cu cititorii la Cluj-Napoca pe 5 si 7 octombrie

Andrei Codrescu, cunoscutul scriitor american de origine romana, ajunge la Cluj-Napoca cu ocazia turneului national de conferinte si lansari, care se desfasoara in perioada 27 septembrie - 14 octombrie in 5 orase din Romania.

La Cluj-Napoca vor avea loc doua evenimente literare, pe 5 si 7 octombrie. Prima intalnire cu publicul va avea loc pe 5 octombrie 2016, in cadrul Festivalului International de Carte Transilvania, unde autorul va lansa noul volum de poezii “The Art of Forgetting/Arta Uitarii”, aparuta la editura Scoala Ardeleana. Vor participa alaturi de autor scriitoarea Ruxandra Cesereanu, poetul Marius Conkan, si directorul editurii Scoala Ardeleana, Vasile Dancu.

Cea de-a doua intalnire cu publicul va avea loc vineri, 7 octombrie, incepand cu ora 17.00, la Facultatea de Litere a Universitatii „Babes-Bolyai”, in sala Popovici. De aceasta data evenimentul se va desfasura sub forma unei conferinte aniversare despre miscarea Dada, in jurul volumului “Ghid dada pentru postumani” (Curtea Veche Publishing). Conferinta va fi prezentata de scriitoarea Ruxandra Cesereanu.

Partenerii turneului national Andrei Codrescu sunt Institutul Cultural Roman, Fundatia - Editura Scrisul Romanesc, Editura Scoala Ardeleana, Editura Caiete Silvane, Libraria Habitus, Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Phantasma – Centrul de Cercetare a Imaginarului, Festivalul International de Carte Transilvania, Libraria Bizantina, Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti.

Andrei Codrescu (1946) a trait in Romania pana la varsta de 19 ani. In 1989, dupa o absenta de peste un sfert de secol, a revenit in tara pentru a relata de la fata locului evenimentele din decembrie 1989 si caderea regimului comunist, pe care le-a redat in “Gaura din steag”, declarata de New York Times „Notable Book of the Year“ (1991). Eseurile sale care analizeaza dezintegrarea comunismului au aparut intr-o serie de volume, inclusiv in The Disappearance of the Outside (1991), Zombification (1994) si The Dog with a Chip in His Neck (1996), ultimele doua la editura St. Martin’s Press. Andrei Codrescu este comentator la National Public Radio, fondator al publicatiei Exquisite Corpse: A Journal of Books & Ideas si a predat literatura la Louisiana State University in Baton Rouge. In Romania i-au fost traduse si publicate, de-a lungul anilor, mai multe volume, printre care: “Domnul Teste in America” (1993), “Contesa sangeroasa”, (1999), “Mesi@” (1999, 2006), “Casanova in Boemia” (2005). La Curtea Veche Publishing, in seria „Andrei Codrescu“, au fost publicate pana in prezent “Prof pe drum” (2008), “Gaura din steag. Povestea unei reveniri si a unei revolutii” (2008), “Ghid Dada pentru postumani. Tzara si Lenin joaca sah” (2009), “Ay, Cuba! O calatorie socio-erotica” (2012) si “Lectia de poezie” (2014).

 

Andrei Codrescu se intalneste cu cititorii la Cluj-Napoca pe 5 si 7 octombrie Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days
UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti
O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!
La Cluj-Napoca incepe azi cel mai mare Street FOOD Festival din Romania
Tot ce trebuie sa stii pentru a te distra la maxim la Electric Castle
Programari exclusiv online pentru inmatricularea provizorie a vehiculelor. Ghiseu distinct numere rosii
The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca
The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca
Incepe un weekend plin de muzica buna si relaxare la Cluj. Jazz in the Park propune zeci de concerte in parc
S-a deschis Podul Traian din Cluj-Napoca dupa aproape un an de zile
Apa potabila pentru clujeni pe durata caniculei
Jazz in the Park, ziua 2: Dhafer Youssef la Opera Maghiara, concursul international de, concerte in strada si la Pata Rat
UBB scoate la concurs aproape 2.000 de locuri in extensiile universitare