Afaceri profitabile in varf de munte. Dulceata si siropurile din fructe de padure, la mare cautare
Peste 5 mii de borcane de dulceata si siropuri, au ajuns sa produca anual doi proprietari de pensiuni din Ardeal. Pentru ca turistii nu se inghesuie mereu la cazare, oamenii au gasit o alta afacere, extrem de profitabila.
Culeg fructele din Muntii Apuseni, le transforma in dulceata si sirop, si le promoveaza pe internet si la targurile de specialitate. Cu bunatatile din fructe de padure se infrupta acum pofticiosi din toate colturile tarii, dar si din strainatate.
Daca ajungeti la 1.200 de metri altitudine, in comuna Marisel, din judetul Cluj, si sunteti iubitori de dulce, trebuie neaparat sa va opriti la pensiunea "Cabana Motilor". Aici puteti degusta dulceturi si siropuri de capsuni, zmeura, fragi, coacaze si merisoare, dupa retetele bunicilor din “Camara de la Munte”.
Acestea sunt facute de Sebastian si Ela, proprietarii pensiunii, care in 2009 s-au gandit sa castige bani din turism.Produsele sunt promovate la targurile de profil, dar si pe internet.
Dupa un model similar de succes si-au dezvoltat afacerea si sotii Nicola din comuna Arieseni, judetul Alba. Pe langa pensiune, familia Nicola a deschis si un magazin. Iar de 2 luni, dulceturile, siropurile si sucurile se vand si online. Produsele vor ajunge in Italia, Franta si Germania.