A incalcat sau nu legea primarul din Baia Mare?

Ultima actualizare: 01-07-2012 10:56

Reprezentantii Consiliului pentru Combaterea Discriminarii trebuie sa decida daca Catalin Chereches a incalcat legea. Edilul din Baia Mare a hotarat sa mute in jur de 800 de romi in niste caldiri care au apartinut unei fabrici de prelucrare a cuprului.

Se pare ca edilul ar fi decis mutarea fara sa aiba autorizatie, iar reprezentantii comunitatii il acuza ca oamenii risca sa se imbolnaveasca. Reprezentantii comunitatii rome il acuza pe Chereches ca i-a instalat pe oameni in cladirile care au apartinut fabricii de prelucrare a cuprului, fara ca zona sa fie ecologizata inainte.

Primarul sustine ca in locuintele din fosta fabrica e lux, dar luxul inseamna niste blocuri finisate, la nivelul 3 de confort, adica toaletele sunt comune. Ceea ce i se reproseaza edilului nu este aspectul locului in care au fost adusi locatarii, ci posibila contaminare a acestora cu substante toxice.

Primarul din Baia Mare risca 8.000 de lei amenda daca este gasit vinovat. Culmea e ca tiganii sunt incantati de conditiile pe care le au in noile locuinte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO