Se lucreaza in ritm de melc la noua pasarela din Gara Arad. Termenul limita nu poate fi respectat

Ultima actualizare: 07-12-2013 07:16
pasarela gara Arad

  Modernizarea Garii Arad se face cu pasi marunti, in conditiile in care noua pasarela trebuia sa fie deja ridicata “in rosu”.

Termenul limita pentru intregul proiect de modernizare a garii, care include atat infrastructura de rulare cat si terminalul pentru pasageri, este luna iunie a anului viitor. Cu toate acestea, pasarela care va face legatura intre peroane si holul principal este tot in faza turnarii structurilor din beton, la fel ca in urma cu cinci luni, cand stirileprotv.ro/vest va prezentau primele imagini din santier.

Muncitorii recunosc ca nu exista nicio sansa ca pasarela sa fie functionala pana in vara, pentru ca pe timpul iernii lucrarile vor ingheta la propriu, avand in vedere ca nu se va mai turna beton din cauza frigului.

“Dupa ce pasarela va fi ridicata la rosu, finisajele vor mai dura cel putin jumatate de an. Nu avem cum sa o finalizam la timp. Trebuiau angajati mai multi oameni pentru a se putea respecta termenele”, a spus unul dintre putinii muncitori aflati astazi pe santier.

Reprezentantii Statiei CFR Arad spun ca nu sunt in masura sa ofere informatii cu privire la stadiul lucrarilor, pentru ca proiectul e gestionat de la Bucuresti. Acestia recunosc insa ca exista intarzieri mari si ca ar mai fi nevoie de cel putin un an pentru schimbarea la fata a garii.

Intarzieri sunt pe mai toate santierele deschise pentru reabilitarea coridorului feroviar IV pan-european, intre Curtici si Simeria, segment in care sunt investiti peste 1,5 miliarde de lei. Potrivit unor surse din cadrul CFR, sub 40 la suta din lucrari sunt executate, in conditiile in care 80 la suta din proiect trebuia sa fie executat la aceasta data.

 O structura imensa din beton a aparut in Gara Arad. Afla ce se construieste

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO